torsdag 14 maj 2015

Loppisfynd

Lagom till Första maj hittade jag en tjusig röd 60-tals klänning. Det var som om den var sydd till mig och jag kände mig mycket tjusig dagen till ära. Jag har ju en svaghet för det där med klänningar som är äldre än vad jag själv är. Från en kollega fick jag för en tid sedan höra att jag ser ut som damerna när han var barn. Alltså lyckas jag således hitta den rätta stilen eftersom han är född på 50-talet.


Att sy är inte en färdighet jag besitter. Skulle gärna önska att jag kunde det och funderar på att lära mig. Jag har ju sytt ett och ett annat genom åren och modellen ser inte helt svår ut när jag har synat sömmarna. Att lära mig att sy skulle verkligen vara roligt. Det skulle dessutom ge mig möjligheten att sy om loppisfynd. Idag sträcker sig mina kunskaper i stort sett till att laga och byta knappar.


Ullkoftan har jag fått från min farmor och den är en kär favorit. Farmor köpte den i början på 60-talet men den ser fortfarande ny och fin ut. Vissa saker var således bättre förr. Kappan är en ny favorit med ett snitt från samma tidsperiod, däremot är den nytillverkad. Även den är ett loppisfynd med betoning på fynd. Den gamla prislappen satt kvar och jag kunde konstatera att det har sina fördelar att handla på loppis.


Kappan är lite klockad och har fin puff på ärmen vilket gör att den passar särskilt bra till klänningar och kjolar från 50-talet. Kappan är så pass tunn att den fungerar väl även på sommaren. Samtidigt är den så pass rymlig att den rymmer en kofta under vid lite kyligare dagar.


Den andra klänningen jag köpte samtidigt som den röda har en lite annorlunda krage. I övrigt är klänningarna lika i modellen. Lila är en färg jag trivs bra i men jag kände mig trots det lite tveksam till mönstret först. Fast en klänning som var sydd till mig kunde ju inte få hänga kvar i affären! Efter att ha provat hemma i lugn och ro kunde jag till sist konstatera att jag var glad att jag köpt även den.

5 kommentarer:

mammi sa...

Så underbar stil!

Choices by Annie sa...

Verkligen supersnyggt.Det där med att fynda läckra kläder på loppis har jag ingen tur med. Men skam den som ger sig ;)

Fin fredag önskar jag dig
Kram
Annie

Hemkära Hanna sa...

Tjusiga båda två!
Ja, det där med sömnadskunskap skulle onekligen vara en tillgång!

Decdia sa...

Lite det stuket hade min gammelfarmor på sina klänningar, så skoj att se!
Du kan verkligen gräva på loppisar du!

Christina sa...

Tjusigt! Rött är en färg jag gått och drömt om att ha på en klänning ett tag... än har jag inte hittat rätt men plötsligt händer det brukar man ju säga.
Lila finns det däremot massor av i min garderob :)
Ha det fint!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...