tisdag 5 maj 2015

När ska jag andas?

Den här våren har nog varit den mest hektiska i hela mitt liv tror jag. Det är någonting hela tiden och de flesta kvällar sitter jag antingen i skypemöten sent eller så sitter jag och jobbar. För att detta alls skall vara möjligt har jag varit tvungen att planera in andningspauser med jämna mellanrum. Vår timme bland vitsipporna i söndags var en sådan planerad paus. Även vår resa till Zadar för en tid sedan var en sådan nödvändig paus. Förr hade jag svårt att växla mellan uppgifterna men har lärt mig att stänga av och vara i stunden. När jag har paus då finns inte något annat än där och då. Det behöver inte vara långa pauser för att jag skall orka med allt annat jobb men att de finns är alldeles nödvändigt. När en paus är slut bestämmer jag nästa och har på så vis alltid en paus i sikte.Nu när sommaren är alldeles nära är behovet av att pausa märkligt mindre. Dessutom är det enklare att hitta de där stunderna i vardagen. Vår rosenträdgård är en sådan plats där jag alltid känner ro. Där kan jag sitta och bara vara och samla kraft. Att skapa den tog mycket tid och kraft men det är ett arbete som redan har lönat sig. Rosenträdgården ligger mitt i trädgården i Hult och jag brukar se den som hjärtat i vårt hem. Det är dit jag längtar när jag är ute och reser och befinner mig långt från Hult.


Fast det är inte alltid som en paus och tid att andas är det som bidrar till att fylla på energin. På förmiddagen idag mötte vi upp vår äldsta dotter och vårt barnbarn. Nu har vi förmånen att rå om vårt barnbarn i några dagar. Det innebär att vi har allt annat än lugn och ro men istället fyller vi på med ren glädje och det är värt mer. Snart kommer dock livet i Hult att bli lite lugnare och jag har en lång lista på saker som jag längtar efter att göra då. Det är dock inte en lista över måsten utan en lista över önskningar. Det som inte blir gjort finns kvar på listan och kan göras en annan dag eller kanske ett annat år eller för den delen årtionde. När allt är lite för mycket tittar jag på den där listan och tänker att snart, snart då blir det tid för andra saker.


3 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Visst är det svårt att bara vara i nuet! Att bara landa. Maj månad är en hektisk tid för många. Förstår skomakaren som stängde mellan hägg och syrén :-) Vilken söt liten prinsessa bland träden!

mammi sa...

Klokt att ta pauser. Den där rosen oasen blev man ju lite sugen på att ha i sin trädgård också

HemkäraHanna sa...

Var rädd om dig bara!
Det är så lätt att tycka att man har koll på läget och så har man plötsligt inte det längre. Klokt dock med inplanerade pauser och njutning i en egen rosenträdgård.
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...