lördag 23 maj 2015

Boxning

Sedan några år tillbaka boxas yngsta tösen och nu i vår har hon börjat att tävla. Jag hade väldigt blandade känslor när hon började med boxningen och än mer när det var dags för själva tävlandet. Upp till femton år är det diplomboxning som gäller. Då handlar det om att markera slag och visa teknik snarare än att slåss.


Boxning är en sport som aldrig har tilltalat mig och jag har bara sett den som brutal och våldsförhärligande. Bra när barnen ställer en inför de fördomar en bär med sig och en måste tänka om. Konstaterar att boxningsträningen är helt fantastisk och att tävlingarna är riktigt bra. Det är färre tjejer som tävlar vilket innebär att som tjej får du ofta möta både tjejer och killar i ringen. När yngsta barnet idag vann mot en kille fanns det inte någon som påtalade att han förlorade mot en tjej. De konstaterade att han förlorade mot en duktig boxare. I ringen handlar allt om teknik vilket gör att klass, kön och andra sådana markörer underordnas vilket inte är särskilt vanligt i andra sammanhang.


Efter matchen är det också en viktig tradition att tacka sin motståndare, domaren och motståndarens tränare. Det är kamratligt och när matchen är över då poserar de tävlande gärna med varandra.


Att posera med maken och mig är dock inte lika roligt!


 Valhall boxningsklubb fick med sig två vinnare hem idag vilket känns riktigt roligt. Även den som inte vinner sin match samlar poäng. 27 poäng krävs för att vinna diplom vilket alltså är möjligt att göra även om en inte blir den med mest poäng när matchen är slut. 

3 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Säkert bra för tjejer med boxning eftersom det inte är så vanligt. Låter bra att det inte är så mycket riktiga slag tycker jag. Vuxna som boxas tycker jag nog är lite halvjobbigt. Alla olyckor och skador! Huvva... Gratta till segern :-)

Elin sa...

Grattis till dottern! Vad roligt att få lära sig något nytt av sina barn.

Sandra sa...

Spännande! Har aldrig varit speciellt intresserad av boxning jag heller men det är alltid roligt att få lära sig något nytt genom barn eller bekanta tycker jag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...