fredag 10 juli 2015

En vecka och två kalas

I vår familj har det en tendens att bli mycket kalas i juli eftersom maken och ena barnet fyller år med precis en veckas mellanrum. I lördags firade vi att maken fyllde 45 år och när det nu åter blir lördag har vi en tolvåring som skall firas. Raimos kalas förra veckan var verkligen en alldeles perfekt dag. Strålande vackert väder och varmt långt in på småtimmarna är onekligen ett bra upplägg för kalas. Lägg dessutom till trevliga gäster och god mat då kan det inte bli bättre.


Vad Raimo inte hade en aning om var att familj och gäster tillsammans hade lagt ihop för att kunna ge honom hans önskegitarr. Dessvärre hann den inte levereras i tid till festligheterna men kanske var det tur. Tror inte vi hade fått möjlighet att umgås mer med honom under kvällen annars. Som han har längtat efter en ny gitarr!


Att beräkna mat till många gäster är alltid svårt tycker jag. Är alltid rädd att det skall bli för lite och inte räcka till. I vanlig ordning var min oro obefogad och vi har kunnat äta rester i flera dagar. Det som däremot tog slut helt var de båda Key lime pie som jag gjorde. Har aldrig gjort det förut men attans så gott det var. Det var dessutom riktigt roligt att kunna hålla kalas i vårt uterum som numera har både tak och väggar. Förra sommaren var detta inte klart vilket innebar att när dottern Anna tog studenten fick gästerna ha paraply till maten.


Det som var allra bäst var dock dagen efter kalaset. Några gäster sov över vilket innebar att kalaset inte tog slut. Jag älskar sådana där dagar då en kan sova länga, äta rester till frukost, ta det lugnt och ha gott om tid att umgås. Vi pratade, promenerade och tillbringade några dagar på stranden. Plötsligt infann sig den där känslan: jag har semester! Onekligen en fantastisk känsla.

Även under söndagen var vädret helt ljuvligt och tillät att vi satt uppe sent. Även efter att de sista gästerna hade åkt då satt vi kvar i vårt uterum och njöt av sommaren och ledigheten. Nu är det åter dags för kalas och som det ser ut har sommarens vackra väder valt att göra oss sällskap under dagen.

1 kommentar:

Christina sa...

Det är precis så en sommar ska vara, vackert väder, kalas, gäster, god mat... finare än så kan det knappast bli.

Ha det fint!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...