torsdag 23 juli 2015

Köksrenovering i Hult

De senaste dagarna har maken och jag ägnat oss åt att rita och planera för vår köksrenovering. Känns nästan lite overkligt att det äntligen är dags. Om en månad är det elva år sedan vi köpte huset i Hult. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig då att vi så många år senare fortfarande skulle vara mitt uppe i renoveringarna. Jag älskar att vistas i vårt kök men jag älskar verkligen inte köket. Förutom att det är slitet är det inte funktionellt. Genom åren har vi försökt att göra det bästa av förutsättningarna och har lyckats ganska bra. Vi har skapat mer ytor för förvaring och avställning men det har vara varit tillfälliga lösningar. Vi behöver verkligen renovera köket och det ordentligt.


Det är inte en slump att jag väljer att bara visa upp delar av köket. Jag skäms inte över hur det ser ut här men konstaterar att vårt kök i sin helhet inte direkt gör sig på bild.


Förra sommaren satte jag hyllpapper i våra skåp och i skafferiet. En enkel åtgärd som gjorde att det faktiskt gick att stå ut med köket ett tag till. Prickar blir en alltid glad av och då måste det ju vara klokt att ha dem i ett kök som en är riktigt trött på.


Att rita och planera känns verkligen roligt. Vi håller på och skapa ett kök som skall passa vår familj och det liv vi lever. Det skall vara ett kök som lämpar sig väl för bakning och matlagning till många så väl som i vardagen. Det skall vara ett kök att umgås i och fungera som husets hjärta. Dessutom skall det givetvis vara ett fint och trevligt rum. Bilden ovan kommer från en loppis jag besökte för något år sedan och fungerar ganska bra som inspiration till vårt nya kök. Även om det är ett nytt kök vi skall bygga så vill jag att känslan skall vara att det kunde ha varit från när huset byggdes i början av 1900-talet. För att hitta den där rätta känslan kommer vi bland annat att bygga ett skafferi i köket. Ett sådant där skafferi som en kan gå in i. Förvisso kommer det nog inte vara möjligt att vända sig om i vårt skafferi men det kommer ändå att rymma allt som behövs. Det kommer att bli en lång process att renovera köket men attans vad jag längtar.

2 kommentarer:

Hemkära Hanna sa...

Åh, en så rolig och arbetsam, men mest rolig process.

Anna/notonmusic sa...

Hahaha :-) Brukar du också få allergiska prickar av reportage som utbrister; "De la ner TVÅOCHETTHALVT ÅR på att rusta torpet men så är det också tipp topp från källare till vind..." Vi har rustat och donat i vårt lilla paradis i södra Dalarna i tjugo år nu. Och tanken har hela tiden varit att återställa på gammalt sätt. Eftersom vi gör allting själva utan hantverkare och lever familjeliv med allt vad det innebär och har "vanliga jobb" så tar det så otroligt mycket längre tid än man kan föreställa sig. Så jag förstår inte riktigt de där reportagen måste jag säga. De har alltid varit en gåta för mig. Men det viktiga är att man lever bra under tiden som man håller på har jag kommit fram till. Då får det hellre ta tid. Kram och lycka till med köket. Gå-in-i-skafferiet låter underbart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...