lördag 11 juli 2015

Trädgården precis nu

Precis nu är är nog trädgården som allra härligast. Det blommar och växer precis överallt och trädgården är helt ljuvlig. Egentligen är den inte som vackrast precis nu eftersom det dröjer någon vecka till innan hela rosenträdgården blommar. Fast just därför är det som härligast nu eftersom det vackraste fortfarande väntar.


Vi har satt många olika sorters bärbuskar under våren och tidig sommar. Redan nu finns det bär som väntar på att mogna vilket känns helt fantastiskt. Inte särskilt många förvisso men de finns där vilket gör mig alldeles lycklig. Till nästa sommar har de förhoppningsvis etablerat sig ordentligt och ger oss en riktigt bra skörd av vinbär, krusbär och björnbär. Något som kommer ge oss en bra skörd i år är våra bondbönor och pumpor. De växer så det knakar och har märkligt nog klarat sig undan alla snigelangrepp. Sniglarna har varit riktigt hemska i år men nu verkar vi ha problemet under så pass kontroll att det åter växer i våra odlingslådor.


Det är dock inte bara ätbart som växer i trädgården utan också sådant som bara är till för att mätta ögat. Fler och fler rosor blommar för varje dag i rosenträdgården. Totalt har vi nu tjugofem olika rosor och nu får det nog räcka. I alla fall i den rosenträdgården vill säga. Vi har ju kommit på att det finns utrymme för en rosenträdgård till i Hult. En i lite mindre skala förvisso men ändock en rosenträdgård. För första gången blommar vår fläder i trädgården. Jag har räknat blommorna och konstaterar att de räcker till en halv sats flädersaft vilket resulterar i en flaska med saft,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...