torsdag 16 juli 2015

Samma plats med ett års mellanrum

Det går fort vid att vänja sig vid hur något är. Ett exempel på detta är mitt älskade växthus som jag spenderar mycket tid i. Bara att stå där inne och titta på det som växer gör mig smått lycklig. Det är svårt att föreställa sig trädgården i Hult utan växthuset vilket egentligen är lite märkligt. För ett år sedan var det ju inte ens klart! Nu är det inte bara klart utan har kompletterats med en altan runt och dessutom två stora fina odlingslådor.


Det skiljer exakt ett år mellan bilderna ovan. Den högra togs idag och den vänstra för ett år sedan. Helt galet att det inte ens gått ett år sedan växthuset var klart. Vi gjorde inte ens helt klart förra året eftersom vi ville få in våra tomater och paprikor i växthuset medan det fortfarande var odlingsäsong. Vi hade tur och fick en lång och varm höst vilket innebar att vi hann med att använda växthuset under längre tid än vad vi räknat med.


Till vänster växer gurka och till höger pumpor. Pumporna planterades för några dagar sedan och jag hoppas att de skall trivas på sin nya plats. Under de kommande dagarna skall vi även sätta en spaljé även längs den nya lådan.


Här har vi merparten av våra odlingar bestående av växthus och diverse odlingslådor. Trodde jag skulle känna mig färdig med odlingsytan när allt detta var på plats. Märker dock att odling är beroendeframkallade. Detta trots att allt inte gått så som jag har planerat. Precis där jag står för att ta kortet tänker jag att det skulle passa bra att sätta upp en odlingstunnel. Har stegat runt och kommit fram till att det är en riktigt bra plats och dessutom nära de befintliga odlingarna. Den stora frågan är egentligen inte om jag har plats i trädgården. Den stora frågan är hur jag skall få utrymme till att driva upp ännu fler plantor än i år. I våras hade vi nämligen plantor och frön på varenda ledig yta kändes det som. Å andra sidan är det ett senare problem och det är betydligt roligare att drömma om mer odlingsyta.

1 kommentar:

Hemkära Hanna sa...

En sådan förvandling! Ni har verkligen fått till det jättefint!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...