tisdag 16 oktober 2012

Mina lurviga

Den här dagen har varit en dag av väntan. I morse lämnade vi vårt marsvin Kurre till veterinären för operation. Han hade en stor knöl på sidan som växt sig riktigt stor och otäck, infekterad var den dessutom. Alternativen var att pröva operation eller att avliva. Det senare alternativet kändes dock inte aktuellt eftersom han är stark, frisk och levnadsglad. Alltså bestämdes det att han skulle opereras. Även operation innebar risker eftersom marsvin tydligen är väldigt känsliga för narkos. Nåväl allt gick bra och på eftermiddagen kunde vi hämta hem vår lille kille.

Djuren här i Hult är många och alla är de lika viktiga för oss. Det kändes som en självklarhet att om det fanns en chans att Kurre skulle bli frisk då skulle han också ha den chansen. Ibland tänker jag att djur som marsvin och katter skulle kosta betydligt mer att köpa, kanske skulle människor då värdera deras liv högre. Även om vi tycker oss leva i en upplyst tid så förekommer fortfarande sådant som sommarkatter. I Hult har vi som sagt många djur, för att vara exakt bor här tolv lurviga små vänner. En hund, fem katter, fyra marsvin och två kaniner. Varje djur har varit ett övervägt beslut även om besluten ibland har varit snabbt fattade. Tolv djur innebär tolv varelser som är beroende av oss för sitt liv. Det innebär också att vi har höga kostnader för djurmat, försäkringar, veterinär och annat som tillkommer. Ett djur är ett åtagande så länge som djuret lever. Sen förändras visserligen livet ibland och förutsättningarna kan förändras, men inställningen måste vara att åtagandet är livslångt!

Selmer, gammelkatten i Hult. I tolv år har vi hittills haft förmånen att ha honom hos oss.
Saga och hennes syster Alva skulle avlivas vid 6 veckor eftersom dåvarande ägare tröttnat
Kaninen Betty var bara skinn och ben när jag hittade henne i trädgården
Elvis mamma blev påkörd när han vara några dagar gammal. Med hjälp att goda människor och nappflaska överlevde han. Till oss kom han när han var bara var tre veckor gammal.


Flera av våra djur har haft en tuff start i livet innan de kom till oss i Hult, men alla djur har inte samma tur. Djurskyddet Bohuslän jobbar med att ta hand om katter som farit illa eller inte har någonstans att bo. Kan man själv inte ta in behövande djur kan en gåva till Djurskyddet ha lika stor betydelse! Länk till deras sida hittar du HÄR!

4 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Så fina djur och så fina berättelser om dem. <3

Huset nummer tio sa...

Åh ljuvliga djur, här hemma fattas djur. Har haft katter i flera år men lever nu utan djur. Men en vacker dag när barnen är lite större så kanske det blir fler djur här i tian;) Men det är som du säger att stort ansvar och pengar och tid måste finnas.

Önskar dig en ljuvlig dag
kram
Annie

VisaLiza sa...

Tack :) Liza

VisaLiza sa...

Visst är det härligt med djur men som sagt även mycket jobb och ansvar. Katt kan jag förstå att du saknar om du tidigare haft. De är svåra att vänja sig av med ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...