torsdag 24 mars 2016

Det låter och doftar vår

Den största fördelen med att arbeta hemifrån är att i samma stund som jag vill ta rast eller vara ledig då är jag hemma. När vovvarna tycker att jag är hemskt tråkig som sitter vid min dator hela dagen då kan jag välja att pausa och istället gå på långpromenad med dem. Det är en mulen och lite kylig dag här hemma i Hult, men det gör inte något eftersom våren nu är här på riktigt. Den där punkten har passerats då det fortfarande är osäkert om det är vår eller ej. Den vetskapen gör mig lätt om hjärtat och förväntansfull.


Det är inte bara jag som blir gladare till sinnes av att det nu är vår. Ebba och Ida nosar och kollar och nosar lite till. Svansarna viftar ständigt och det är verkligen roligt att vara på promenad med så glada kamrater. Även om jag som människa inte är utrustad med lika känslig nos som hundarna så känner också jag av vårens dofter. Känner hur det luktar av jorden från gärdet intill och att luften i sig tycks ha en doft. Fåglarna kvittrar och det blåser lätt i träden. Har aldrig funderat så mycket över att detta är en av skillnaderna mellan vinter och vår. Våren är inte bara en tid då grönskan kommer åter, det är också en tid för doft och ljud. Vintern har sin tjusning med vita vidder, isande kall luft och den totala tystnaden som infinner sig. I alla fall när en bor på landet. Fast jag är nog sådan att jag tycker om årstiderna med både doft och ljud. Älskar att vända på jorden i trädgården och känna lukten av jord. Eller som på sommaren när en rensar ogräs i rabatterna och känner hur gräs och blommor luktar. Som allra bäst trivs jag om kvällen vid mitt växthus. När odlingarna är vattnade brukar jag dröja mig kvar och lyssna till fåglarna och bara vara en stund.


En stunds promenad tillsammans med Ebba och Ida ger kraft och energi. Det där jag skrev på som kändes så svårt innan pausen känns plötsligt inte svårt att greppa. Återvänder således till datorn ännu en stund innan det är dags att ta lite påskledigt.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...