måndag 28 mars 2016

Härliga påskdagar

Påsken har nått sitt slut för den här gången och vilka härliga dagar det har varit. Jag älskar verkligen påsken. Inte så mycket för själva påsken i sig men för att den är lite som ett oskrivet blad varje år. Jag har inte med mig någon särskild tradition för hur påsken skall firas. Det har i sin tur lett till att den firas olika varje gång. Det är en härlig ledighet utan några krav och som helt enkelt uppfinns på nytt varje år. Ibland blir påsken fylld av aktiviteter och andra år har det blivit härliga lediga dagar hemma.


Årets påsk inleddes på långfredagen med besök på härliga Hagalund trädgård. Jag missade deras julmarknad i julas och var därför glad över att lyckas hinna med ett besök på påsken. Alltid lika mysigt att besöka deras fina butik. Den är förvisso ganska liten men fylld med massor av sådant som en helt enkelt inte kan åka hem utan. Jag har länge letat efter en doftpelargon, en Dr Westerlunds. Har letat under lång tid men det har visat sig vara en blomma som inte är helt enkelt att hitta. Nu står det dock en riktigt fin blomma i köket och jag skall se till att ta sticklingar av den så jag får fler.


Efter Hagalund begav vi oss till Gamla bruket i Munkedal för fika. Om sommaren har de våffelstuga med servering i trädgården. Långfredagens väder tillät inte fika i trädgården och då var det mysigt att istället sitta inne och fika.


Långfredagen blev just en riktigt lång fredag och avslutades med kalas för lillsyster som fyllde år. Dessutom han yngsta barnet och jag med en tur till Johannas Rockabilly i Göteborg som har blivit min nya favoritaffär. Riktigt trevligt med kalas och trevligt sällskap. Det bjöds dessutom på god mat och fika, samtlig ingredienser i ett trevligt kalas.


På påskaftons morgon packade yngsta barnet och jag in oss i min bil och begav oss ut på resa med Helsingborg som destination. När vi passerat Hallandsåsen blev vi båda nästan fånigt glada över att fälten där var gröna. Tänk hur märkligt något sådant kan vara innan en vant sig vid att det åter är en grönskande årstid. Väl framme i Helsingborg väntade två härliga dagar tillsammans med min kusin och hennes familj. Vi promenerade, åt god mat, njöt av våren, pratade massor, blev halvt bortblåsta på stranden och hade det riktigt fint. Påsken blev en märklig kombination av aktivitet men ändå lugn och ro. Lite motsägelsefullt möjligen men en ytterst trevlig ledighet.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...