torsdag 24 mars 2016

Vintage och planering

Jag har tämligen många intressen och passioner här i livet. Vintage, väskor, skor, böcker, fotografering... listan kan göras lång. Samtidigt finns det en tydlig röd tråd, jag tycker om sådant som är vackert helt enkelt. Många gånger är det dock inte det uppenbart vackra som tilltalar mig. Det ligger ett gistet gammalt skjul i närheten av huset här i Hult. Färgen har flagat och blekts, gångjärnen är rostiga och takpannorna delvis mossklädda. Fult skulle någon kanske tycka, vackert säger jag! Särskilt i kombination med vackra vintagekläder eftersom det skapar en spännande kontrast. Just kontraster är något jag tycker särskilt mycket om när jag fotograferar eller faktiskt i det mesta. I trädgården kombinerar jag gärna det som är gammalt och rostigt tillsammans med vackra blommor. I inredningen i mitt hem tycker jag också om kontraster. Tänker att just kontraster är det som lyfter det vackra.

Älskar den här bilden just för att den inte är perfekt. Den innehåller så mycket glädje och liv!
Fast vintagekläder är vackert oavsett och något jag älskar att fotografera. Nu var det länge sedan jag hade möjligheten att genomföra en riktig vintagefotografering vilket känns lite tråkigt. Det är ju så attans roligt att plocka fram och förbereda kläderna, att kombinera med skor och övriga accessoarer och sedan ordna smink och hår. Att tänka ut platsen för fotograferingen, hålla tummarna för att det inte skall regna eller blåsa och sedan till sist fotografera. Anledningen till att det var länge sedan sist är just att det är tidsödade. Dessutom en aktivitet som inte lämpar sig särskilt väl vintertid eftersom jag ännu inte riktigt har lärt mig det här med ljussättning. Alltså får jag hålla tillgodo med naturligt ljus och fotografera utomhus.


Nu är det åter vår och jag konstaterar att jag har massor av vintageoutfits som ännu inte har fotograferats. När dottern Anna bodde hemma hade jag alltid någon som tålmodigt ställde upp på mina fotograferingar. Nu krävs istället lite mer planering utöver att fånga en dag med rätt väder. Tänk vilken tur att just planering även det hör till de saker som jag tycker om!

2 kommentarer:

Helena sa...

Visst är det intressant det där hur man upptäcker röda trådar i sina intressen. Här hos mig är det fotografering, hundar och natur. Alla förenliga med varandra. :-) Tycker mycket om de två fotona i det här inlägget. Så mycket glädje de förmedlar. Fin fortsättning på påskhelgen.

Christina sa...

Vad fina och levande bilder! Glädje tillsammans :)
Kontraster, kan verkligen skapa magi i en bild.

Ser fram emot kommande vintagefotograferingar :)

Och önskar dig en fortsatt fin påskhelg!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...