onsdag 11 januari 2017

Passande elegans

Jag är som bekant mycket förtjust i vintageväskor. Det är något med dem som får hjärtat att slå lite fortare när jag hittar en tjusig väska i perfekt skick på en loppis. När de inte används pryder de hyllorna i mitt arbetsrum och blir på så vis en del av inredningen. Även om några av väskorna används mer sällan så ser jag dem ändå varje dag och de är mig till glädje.

Något jag är särskilt svag för är aftonväskor och har också konstaterat att det är en lite svårare typ av väska. Vilken typ av väska som behövs beror helt och hållet på vilket typ av tillställning som jag ska på. Om jag ska på en middag vill jag inte ha en för stor väska, helst skall den vara liten nog att kunna ligga på bordet. Jag vill ju inte riskera att ha den på golvet där den kan bli smutsig eller i värsta fall kan försvinna. Samtidigt som väskan måste vara liten är det ganska mycket som skall rymmas i den. Mobilen, smink, extra strumpbyxor och spegel hör i min mening till det helt nödvändiga. Då är det bra att mobilfodralet rymmer alla kort idag, annars skulle det ha varit nödvändigt att också få plats med en plånbok eller en portmonnä.

Förutom alla dessa krav på en aftonväska måste den ju också vara lika elegant som den utvalda outfiten. Det går ju inte att ha vad som helst till en galaklänning eller för den delen till en fin vintageklänning. Alltid fint om detaljer på klädseln i övrigt även matchas med väskan. En väska som inte alls passar tillfället kan påverka hela intrycket.

Att rymma alla dessa funktioner i en enda väska är helt enkelt inte möjligt och antalet aftonväskor har således blivit därefter. Ibland tänker jag nästan att jag tackar ja till tillställningar enbart för att få tillfälle att använda alla mina tjusiga väskor.

Klänning och väska i fin kombination, båda svarta med fina gulddetaljer

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...