söndag 1 januari 2017

Vid havet i solen

Det nya året presenterade sig på bästa sätt med strålande sol. Regina, Sophie och jag hade bestämt oss för att ta en promenad längs Maltes stig i Munkedal och även passa på att ha årets första picknick. Det är verkligen en vacker promenadväg och än bättre en dag då solen inte bara skiner utan också värmer. Det var många som i likhet med oss tänkt samma tanke och längs stigen passerade vi många som promenerade eller som stannat för att fika.

Maltes stig, god mat och fina vänner

Mat smakar i min mening alltid bättre utomhus. Om vintern blir en snabbt kall när en sitter och äter och då är det bra med varm mat. Så det första jag gjorde i morse var att koka en linssoppa med smak av curry. Soppan hälldes på två termosar och sen var det bara att äta och njuta när vi kom till en lämplig picknickplats. Det hann bli lite kallt i solen medan vi åt soppa och sedan drack en kopp kaffe men omgivningen gjorde det svårt att slita sig. En perfekt stund i det enkla, allt som behövdes var en promenad, vänner, lite sol och något gott att äta.

Utsikten från vårt picknickbord

När vi till sist begav oss mot parkeringen för att åka hem var mina tår genomfrusna men hjärtat varmt och lätt. En stund i solen gav löfte om våren och om många fina dagar. Det nya året har verkligen visat sig från sin bästa sida och jag tänker noga räkna de goda stunderna.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...