tisdag 3 januari 2017

Lizas linssoppa

Soppa i alla dess former är något jag verkligen älskar. Det är varmt och gott att äta en kall dag och dessutom oftast enkelt att göra. Just det där att det är enkelt att göra är anledningen till att jag har soppa till middag flera gånger i veckan. Brukar göra ett uppehåll när det är som varmast under sommaren och kommer efter några veckor på mig själv med att längta efter soppa. I söndags när Regina, Sophie och jag promenerade längs Maltes stig hade jag med mig en riktigt god linssoppa som vi åt till lunch. Onekligen enkel mat men så attans god. Nästan lika bra att alltid göra dubbel sats eftersom den smakar än mer dagen efter. Fast vem orkar vänta till nästa dag när det redan idag luktar alldeles ljuvligt från soppan som kokar på spisen.

Linssoppa med smak av curry tillsammans med nygräddat stekpannebröd serverat vid havet

Lizas linssoppa
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 tsk curry
3 dl röda linser
3 msk tomatpuré
1 förpackning vita bönor i tomatsås
2 dl majs
2 dl gröna ärtor
1 grönsaksbuljontärning
1 liter vatten
Salt
Peppar

Gör så här:
Koka upp linserna tillsammans med vatten enligt instruktion på förpackningen. Alternativt använda konserverade linser. Hacka lök och vitlök fint och fräs sedan tillsammans med curry och olja i en kastrull. Tillsätt sedan de vita bönorna i tomatsås, buljong, vatten och tomatpuré och koka upp. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt allt blir varmt. Servera gärna tillsammans med lite bröd.

Kommentar:
Jag kokar alltid linserna för sig och sköljer dem innan jag tillsätter dem i maten. Kanske är det en fånig grej eller inte men tycker att smaken på soppan lätt blir besk om linserna kokas direkt i. Ärtor och majs kan tas direkt från frys till kastrull och blir varma riktigt fort. Bra om de inte får koka för länge eftersom de då lätt får en tråkig konsistens.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...