tisdag 28 augusti 2012

Trädgården i Hult

Det blommar i vår trädgård vilket glädjer mig. I år för första gången känns det dessutom som om trädgården börjar se ut som en normal trädgård. Vårt hus hade ju stått helt tomt i femton år när vi köpte det och innan dess hade det egentligen aldrig funnits någon här som varit trädgårdsintresserad. Åren då huset var tomt hade lett till att trädgården tagits över av rönnspirea, granar och kirskål. Rönnspirean var två meter hög och nästintill ogenomtränglig. I åtta år har vi sedan röjt i trädgården och kriget mot rönnspirean är alltjämt livaktigt. Spirea tycks vara en växt som trivs hos oss så jag tänkte varför jobba mot förutsättningarna? Alltså har vi skaffat några sorters spirea till även om just rönnspirean skall förintas totalt. Något som trivdes i trädgården redan från början var astillbe. Den växte lite här och var i trädgården innan jag samlade dem alla i en enda rabatt. Nu har de bildat en tätväxt rabatt där kirskålen inte har en chans att komma upp. ÄNTLIGEN!

Blommande Astillbe2 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Åh denna vackra Astillbe (som jag nu lärt mig att den heter) Njuter av min och är så glad över att ha en blomma som blommar så sen på sommaren. Så här ska inhandlas fler Astillbe i härliga färger;)

Ja du den där Kirskålen är inte den lättaste att ha att göra med, vår trädgård var även den misskött de senaste 10 åren men den som anlade trädgården hade ett intresse och de märks tydligt här och där;)

Önskar dig en härlig kväll och en ljuvlig god natt
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Visst är det en vacker blomma! Den blommar dessutom så fantastiskt länge och det är ju onekligen trevligt. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...