måndag 6 augusti 2012

På kalas i nattlinne

Kan man ha ett nattlinne som studentklänning eller när man ska på tjusig fest? Absolut! Två av gårdagens absolut bästa loppisfynd var ett nattlinne och en underklänning från 60-talet. Det vita nattlinnet är av siden och helt felfritt trotts att det faktiskt använts under många år. Anna var mycket skeptisk när jag höll upp det och menade att detta skulle bli en perfekt studentklänning. Efter lite provande med underklänning under och lite justering av banden kunde hon se det jag såg, en helt fantastisk sidenklänning till studenten. Det som krävs nu är att jag ber mamma riktigt snällt om hjälp att justera banden och att lägga upp klänningen till en för Anna lämplig längd. Magdalenas fina underklänning var däremot helt perfekt. Tänk det var onekligen tjusigt under förr. Måste också ha varit praktiskt eftersom underklänningar är lättare att tvätta. Orsaken till gårdagens loppisbesök var dock ett par mycket söta svarta skor med hög klack som jag hoppades skulle passa på Alexandra. Med tanke på att de bara var i storlek 36 var jag tveksam och vågade inte chansa på att köpa dem när jag var där själv. Tur var väl det nu när vi fick ett så trevligt loppisbesök.
Anna och Alexandra visar upp gårdagens fina loppisfynd

Jag gillar kontrasten mellan de tjusiga klänningarna och det fallfärdiga skjulet


Vilken tur att skorna passade fast storleken var liten

Annas skor är egentligen mina och är ett par favoriter från Namibia

Underklänningen sticker fram och visar sin fina spets

Helt omöjligt att förstå att detta är en underklänning, den är ju så fin

4 kommentarer:

Hemma hos Märtha sa...

Hejsan!
Blev så glad för din kommentar..:-)! Ja visst var det ett vackert mode förr i tiden med alla spetsar och de olika materialen! Jättefina klänningar du loppat!
Kram
Anne-Lie

VisaLiza sa...

Glada tillrop gör alltid en på gott humör. Loppisen igår var en fullkomlig guldgruva vi stod i nära en timme och tittade på gördlar och korsetter och annat smått och gott från 30-60-tal. Mycket skoj :) Kramar Liza

Huset nummer tio sa...

Åh vilka vackra fynd;) Så vackra klänningar och flickor med för den delen;)

Härligt när man loppar sådana guldfynd.

Önskar dig en härlig dag
Annie

VisaLiza sa...

Vi är sjukt nöjda :) Dessutom fick vi med oss ytterliggare underklänning, korsett och handväska hem :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...