tisdag 27 maj 2014

Böcker och fransk jordgubbstårta

Igår var det min tur att vara värdinna för bokcirkeln och jag passade på att utnyttja damerna som försökskaniner. Nästa vecka när Anna tar studenten har jag funderat på att bjuda på en fransk jordgubbstårta. Det kändes dock klokt att provbaka den innan eftersom den innehåller många ingredienser och väldigt många olika moment. Inspirationen kommer från Mia Örns Franska bakverk. Helt ljuvlig bok att bläddra i och låta sig inspireras men ärligt talat kände jag mig fundersam på om jag verkligen skulle våga mig på något av recepten. Det såg så svårt och jag tänkte att de var nog alldeles för komplicerade för mig. Men efter ett par läsningar konstaterade jag att den där jordgubbstårtan skulle jag nog trots allt ge ett försök.


Lite svårt att få till perfekt, men nu har jag tränat till nästa gång. Tårtan är fylld med jordgubbar och ljuvlig vaniljmousse. Funderar på att till nästa vecka även smaksätta med lite fläder. Tror det skulle passa fint med vaniljen och jordgubbarna. Eftersom en av mina gäster inte tål gluten bakades tårtan på mjölmix. Det är alltid lite svårt att få till ett bra resultat med mjölmix men den här tårtan fungerade alldeles utmärkt att ersätta mjölet med den glutenfria mjölmixen.


När så tårtan var klar dekorerades den med florsocker, jordgubbar och syren. Håller tummarna för att syrenen inte blommat över till nästa vecka, men annars får jag komma på en annan blomma till dekor.

Bokcirkeldamerna verkade nöjda över att vara försökskaniner eftersom det mesta av tårtan gick åt. Boken blev dock inte alls diskuterad den här gången så till nästa gång har vi beslutat om bättring. Till nästa träff skall var och en av oss komma på en diskussionsfråga till boken. Frågorna läggs sedan i en burk och så dras vilken fråga som skall diskuteras tills vi känner oss nöjda. Tror det kan bli ett spännande upplägg som ger många oväntade diskussioner.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow så vacker Tårta & säkert ljuvlig god :)
Skojsigt med Bokcirkel/Kram

Anneli sa...

Vilken tårta, så god den ser ut.

Ja du den där loppisen var något alldeles extra...........
Förstår att du hittade mycket kläder, såg mycket fint i din stil.........

Ha en fin dag,
kram Anneli

bara anna sa...

Imponerad av din fina tårta! Ett riktigt konstverk ju....
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...