måndag 19 maj 2014

En lång dags färd mot bal

Hela vår lördag kom att handla om smink, lockar, smycken, klänning och allt annat som hör studentbalen till. Magda och jag skulle hjälpa Anna att göra sig tjusig inför sitt livs första bal och det är onekligen en viktig uppgift att få.


Alltså packades smink i mängder ner i den tjusiga sminkväskan. Är det bal måste ju även sminket packas tjusigt! Jag packade även ner lite extra av allt i fall något till slut inte skulle kännas helt rätt. Magda fick ägna sig år lockar och att få till den tjusiga frisyren medan jag ägnade mig åt sminket. Lite extra efterforskning för att få till den rätta looken.


Annas studentbal var på Gustavsberg i Uddevalla. För den som har vägarna förbi Uddevalla är det onekligen en plats värd att besöka. Dessutom finns där ett trevligt litet café med utsikt över havet.


Det är så klart svårt att inte vara partisk när det gäller ens eget barn men jag tycker nog att Anna var allra tjusigast i sin fina vintageklänning. Efter många dagars strykning fick hon äntligen ordning på den även om hon ett tag misströstade. Anna och Johan såg dessutom till att efter förmaningar från Annas mamma hitta en slips som matchade klänningen perfekt. Till frisyren och sminket hittade vi inspiration från den förträffliga boken Vintagefrisyrer.


Eftersom klänningen var så enkel valde vi att sy fast lite bling som blickfång. Det är en av mina favoritbroscher som gått sönder men fungerade alldeles utmärkt att sy fast. Halsbandet är nytt men i gammal stil medan väskan är äkta gammal och i samma ålder som klänningen


Johan är över två meter lång så för att Anna skulle slippa känna sig kort såg hon till att satsa på riktigt höga klackar. Dessa inhandlades i Skottland när vi var där i februari. Det var som att befinna sig i ett parallellt universum eftersom Anna köpta höga klackar och jag köpte lågskor! Nåväl det var strålande vackert väder i lördags och Anna och hennes vänner var mycket nöjda med sin studentbal. Nu återstår bara själva studentdagen och sedan kliver de ut i vuxenlivet!

4 kommentarer:

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Men så fin hon blev:) Bra jobbat!

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Men åh så fin! Underbar klänning. Blir helt nostalgisk och tycker det var nyss jag var på studentbal fast..det *gulp* är 16 år sedan.

Pemsplatser sa...

Men ååå sså fin:) Jag vill göra om den dagen, flera gånger om:) Kram

Min Lilla Kokvrå sa...

Vilken härlig dag ni fick!! och så fina de var! Jag ryser och får knottror över hela kroppen, och är lite sorgsen över att jag aldrig själv fick uppleva en studentbal :(
Men det får jag ta igen när det är dags för mina egna barn, först ut är sonen nästa år. /Birgitta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...