torsdag 22 maj 2014

Tulpaner i Hult

Att det blommar i en trädgård är inte något särskilt märkligt. Att det blommar i vår trädgård ser jag dock som något synnerligen märkligt. Vi har ju fått bygga upp vår trädgård från grunden i stort sett. Lite fanns här men det var ytterst lite av sådant som vi ville ha. Som jag tidigare har beskrivit var trädgården i Hult helt igenväxt när vi köpte huset eftersom både hus och trädgård stått öde i femton år.


Den här planteringen gjordes på hösten -12 när vi höll på med rosenträdgården. Det var så himla roligt att greja och se resultat att det blev nya planteringar av bara farten.I en av planteringarna som gjordes i ordning förra året blommar denna helt fantastiska piontulpan. Det blev märkligt nog bara en, men den är onekligen tillräckligt.


I samma plantering finns även fina lila tulpaner


Min trädgårdsguru Magda och jag är oeinga om denna växt verkligen har ett existensberättigande i trädgården. Hon hävdar nej eftersom den sprider sig som ett riktigt ogräs. Troligen har hon rätt, hon brukar ju ha det den där Magda, men jag låter bli att lyssna på henne eftersom jag tycker om den.


Möjligt att den är ett ogräs men i så fall ett vackert sådant!


Det blev visst en och en annan tulpan som fastnade på bild. Så otroligt vackert med alla dessa blommande tulpaner. Problemet med dem är dock att de tycks vara beroendeframkallande. Funderar nu på vart jag skall anlägga nya planteringar så att jag till hösten kan plantera ännu fler vackra tulpaner här i Hult.

3 kommentarer:

Anneli sa...

Härligt med tulpaner............har en bekant som har en jätteplantering med tulpaner.....hur fint som helst .
Det lilla blå ogräset är fint det också.......

kram Anneli

LOPPISLIV sa...

Så vackert med tulpaner, varje höst tänker jag att jag måste plantera lökar och så gör jag aldrig det, sen när våren kommer önskar jag att jag gjort det :-)))
Tack snälla för rara ord <3 De små vännerna betyder så mycket. Tror man måste ha haft djur för att förstå. Ha nu en underbar torsdag! Stor kram Paula

bara anna sa...

Åh vad fint ni har gjort! Här har vi bara ett enda land med rosor i...
Må så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...