torsdag 29 maj 2014

Utflykt i solen

Den här dagen har bjudit på fantastiskt härligt väder, en utflykt och trädgårdsarbete. Vi började dagen med att packa en ryggsäck med kaffe, saft och smörgåsar och sedan gav vi oss av. Målet för vår utflykt ligger bara några kilometer bort men känns som i en annan värld. En slingrade väg leder genom skogen på väg till platsen där tiden har stannat. Eller så känns det i alla fall som på platser som har övergivits.


Varje gång vi går till den övergivna lilla gården undrar jag så vad som gjort att platsen är öde. Där är så enormt vackert och stilla och jag tycker om att ha med mig kaffe och sitta på farstutrappen. Även om gården ligger långt in på en enslig väg så tänker jag ofta att just där önskar jag att huset i Hult låg. Vårt läge intill vägen kan ibland vara lite påfrestande och då lockar ett annat läge. Dock inte ett annat hus!


Sedan sist har en av rutorna i köket gått sönder och jag ställer mig på tå för att kunna ta en bild in genom den trasiga rutan. Känns verkligen tråkigt att ett sådant rart ställe för varje år förfaller lite till. Målet med dagens utflykt var att plocka syrener och det har vi med oss hem i överflöd. En stor del av kvällen har ägnats åt att att rensa blommorna för att imorgon kunna göra både saft och socker med syren.


Intill det övergivna huset finns spåren efter ännu ett hus. Där finns dock bara trappan och murstocken kvar av huset. Den där trappen är alldeles utmärkt för den som är på utflykt eftersom den är som gjord för att sitta och dricka kaffe och äta smörgås på.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...