fredag 16 maj 2014

Vänder ryggen mot rasismen

Att vända rasismen ryggen och lämna den i historien känns som rätt sak att göra. Den senaste tiden har många valt att vända ryggen till när företrädare för främlingsfientliga partier talar och jag tycker att det är helt rätt sak att göra. Genom att vända ryggen till visar de sitt missnöje men stör inte den demokratiska rätten till att hålla möten. Det skrämmer mig dock hur Sverige har förändrats genom att ha ett rasistiskt parti i riksdagen. Nu bjuds de in till partiledardebatter i TV och ges på så vis möjlighet att som alla andra partier argumentera för sin sak. Det är förvisso rätt och riktigt att de liksom övriga riksdagspartier skall ges samma sorts möjlighet. Däremot är Sverigedemokraterna inte ett parti som andra partier! De representerar en syn på människan som jag aldrig kan acceptera eftersom de menar att varifrån en människa kommer eller färgen på hennes hud är avgörande. Förvisso hävdar de att de inte är ett rasistiskt parti men det räcker att läsa deras partiprogram och se till historien för att snabbt kunna se att de visst är rasister. Deras närvaro tillsammans med övriga partier får dem dock att framstå som ett alldeles vanligt parti. Kickan Wicksell har skrivit om denna normaliseringsprocess på ett mycket klokt och bra sätt. Klicka gärna vidare till henne och passa på att även läsa hennes övriga texter på temat rasism men också de om feminism och alla andra texter eftersom hon har en fantastisk förmåga att förklara svåra saker på ett enkelt sätt.

Liza Kettil vänder rasismen ryggen och hoppas att fler väljer att göra samma sak!

3 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Jag kan bara sitta här och hålla med. Jag vänder Sverige demokraterna ryggen och jag är så stolt över de människorna som kom på den idén.
Bättre bekämpa Sverige demokraterna på ett lugnt sätt istället för att göra dem till offer. (och då beter vi ju oss inte bättre än dem)

Så hejja dig, heja alla dem som vänder Sverige demokraterna ryggen och låt 2015 bli året då vi kickar ur SD ur riksdagen.
Kram
Annie

Rapport till Vänfors sa...

Här vänds också ryggen till...Stod tillsammans med ca 500 glada,starka och stolta medmänniskor på Stortorget i Kungsbacka häromdagen och vände ryggen till. Småbarn, tonåringar,gamla,medelålders,mina grannar,kollegor och jag...en fin men skrämmande stund...

Kram Annika

Ninette sa...

hejaheja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...