torsdag 11 juni 2015

Från ord till handling

Jag har under en tid känt att en av våra gräsytor i trädgården är riktigt tråkig och skulle behöva göras lite mer intressant. Som det är nu möts den som kommer till Hult av en alldeles platt och jättetråkig gräsmatta. Visst är det fint med gräs men det finns ju sådant som är mer spännande. Alltså har jag gått och klurat på hur den skulle kunna förändras. Av en händelse har vi massor av tegelsten liggandes i trädgården. De var tänkta till ett projekt som inte blev av och har sedan dess mest tagit upp plats. Maken påpekade att han skulle bli riktigt glad om vi kunde frigöra ytan som idag rymmer travad tegelsten. Alltså fick det bli en plantering med en avgränsning av tegel.


Redan från början ville jag ha en lekfull form på planteringen och började lägga stenen efter den tanken. Spannen och skroten fungerar som en visualisering av att där skall det vara en spaljé och något som klättrar i den.


Hela projektet tog drygt en timme att genomföra när maken och jag hjälptes åt att bära sten, lägga sten och sedan fylla planteringen med jord. I botten har vi dessutom lagt en markduk för att slippa ägna tid åt att rensa gräs som annars skulle riskera att ta över hela planteringen. Nu har vi således en helt ny plantering som bara väntar på att fyllas med växter. Vi skall även ordna lite armeringsmatta som något kan klättra i. Exakt vad detta något är vet jag inte riktigt ännu men klurar på lite olika förslag. Vad gäller växterna som skall fylla planteringen är planen att inte behöva köpa något alls. I flera av våra andra planteringar växer det lite väl bra och sväller över på alla bredder. Min plan är därför att dela och flytta växter och på så vis frigöra yta i den gamla planteringarna och fylla på med grönska i den nya.

3 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Vilken bra idé! Och vad fint det kommer att bli.

Anna/notonmusic sa...

Vilken bra idé! Och vad fint det kommer att bli.

Hemkära Hanna sa...

Det blev ju jättetrevligt och kommer att bli superfint när ni fyller på med växter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...