onsdag 3 juni 2015

Lila bollar i min trädgård

Förra våren skrev jag ett inlägg här på bloggen där jag önskade mig lila bollar till trädgården. Hade sett så tjusiga bollblommor när vi var i Malahide för två år sedan och tänkte att de skulle passa väl i trädgården i Hult. Dessvärre hade jag ingen aning om vad de kunde tänkas heta. Tack vare mina fantastiska bloggvänner fick jag besked om att de lila bollarna heter allium och finns i olika sorter. I höstas satte jag ett gäng lökar och nu äntligen har jag vackra lila blommor i trädgården här hemma.


Det är onekligen en vacker lila färg och jag tänker att jag skulle ha planterat dubbelt så många lökar för att få en extra fin effekt. Sätter upp det på listan med vad som skall planteras till hösten.


Det är verkligen spännande att plantera om hösten och sedan se vad som kommer upp. Jag har sett åtskilliga lökar de senaste åren vilket verkligen märks i år då vi har haft en fantastisk blomsterprakt. Några av tulpanerna jag har satt har dessvärre inte tittat upp vilket känns lite ledsamt. Nåväl det blir till att plantera fler till hösten och hoppas på bättre tur till nästa vår.Ett projekt som däremot går enligt plan är vår altan runt växthuset. Det är verkligen galet roligt att se hur bygget växer fram. Jag har ritat och suddat och ritat igen och nu finns det på riktigt och blir precis så bra som jag tänkt mig. Nu saknar jag bara sommarvärme och några stolar för att kunna sitta och dricka kaffe i lugn och ro. I övrigt får trädgårdsarbetet rent praktiskt vänta lite till eftersom jag fortsatt är sjuk. Längtar efter att komma igång och arbeta igen men får hålla till godo med trädgårdsböcker och planera sommarens olika projekt istället.

3 kommentarer:

Choices by Annie sa...

De där blommorna är verkligen vackra, sådana står på min önskelista med ;)
Så fint det kommer bli vid växthuset, där kommer ni nog få många fina stunder tillsammans.
Hoppas du kryar på dig snart
Kram
Annie

Ninette sa...

Vad långt era allium har kommit! Hos oss slog den första ut igår, men dom flesta är ännu hårt i knoppar. Jag älskar allium, det ser så härligt ut med dom där bollarna som svävar över rabatterna.

Christina sa...

Lila är så vackert! En av mina favoritfärger :)

Ha det fint! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...