måndag 22 juni 2015

Längtan efter rosor

Jag har ägnat mycket tid åt vår rosenträdgård de senaste åren. Först skulle den byggas och planteras och sedan skötas om. Jag har fått lära mig att rosor har egna personligheter och är lite som människor i största allmänhet. En del rosor behöver inte alls pysslas om för att trivas och frodas medan andra är lite mer kinkiga av sig. En av de vackraste rosorna i vår trädgård var Eden rose. Otroligt vackra rosor men inte lätt att sköta. Trots att jag har pysslat om och skött den efter konstens alla regler gav rosen helt plötsligt upp för någon vecka sedan. Från att ha varit lite hängig var den nu stendöd. Efter att ha pratat med den lokala plantskolan fick jag klart för mig att det var en synnerligen kinkig ros och valde att inte ersätta den trots dess skönhet. Förvisso tycker jag om arbetet i rosenträdgården men det känns klokare att satsa på sorter som är lite mer robusta.

New Dawn tycks vara en mycket härdig sort och blommade ända fram till tredje advent
 En sort har ersatts med tre nya och rosenträdgården har byggts ut med mer fler väggar och mer tak. Tanken var att vi skulle anlägga ännu en rosenträdgård i Hult men så långt har vi ännu inte kommit. Å andra sidan har sommaren precis börjat så det finns gott om tid för trädgårdsprojekt.

Flammentanz blommar bara en kort tid men är otroligt vacker
Just nu längtar jag efter att rosorna skall börja blomma i rosenträdgården. Vill se hur rosorna som sattes sent på förra säsongen har tagit sig och jag är nyfiken på de som planterats alldeles nyss. Det finns gott om knoppar men ännu tycks det långt kvar innan någon är färdig att blomma. Först ut förra året var rosen Rhapsody in Blue och jag undrar vilken sort det blir i år.

1 kommentar:

Hemkära Hanna sa...

Det låter så vackert!!! Finns det någon möjlighet att få se en bild på rosenträdgården i sin helhet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...