måndag 15 juni 2015

Sommarlovshelg

Måndag idag och vi pustar ut efter en mycket hektisk helg. Märkligt egentligen hur mycket som kan hinnas med under en enda helg. Fredagen inleddes med strålande solsken vilket kändes mycket passande eftersom det var barnens skolavslutning. Hoppas verkligen att sommarlovet kommer att fortsätta lika soligt som det började.


När trevligheterna var avslutade på skolan såg vi till att ha sommarlovsfika hemma i Hult. Rabarberkaka och jordgubbssmoothie var beställt. Det är onekligen så att sol, sommarlov, jordgubbar och rabarber hör ihop. 


När vi firat ordentligt att barnen fått sommarlov då for Raimo och jag in till Uddevalla för att vara på musikfestivalen Uddevalla Solid Sound. Vi var dock inte där som besökare i första hand utan som volontärer för att hjälpa till med arrangemanget. Det kom att innebära att vi tillbringade en stor del av helgen med att laga och servera hamburgare samt att stå i kassan när dessa skulle säljas. Den stora fördelen var att vi arbetade till livemusik vilket onekligen är en förmån. Jag är riktigt glad över möjligheten att få se både Anna Ternheim och Veronica Maggio. Har aldrig varit särskilt intresserad av Thåströms musik men det var faktiskt en upplevelse att höra även honom på riktigt. Vi hade två intensiva festivaldagar med långa arbetspass men det var också riktigt roligt. Till och med övernattning var fiffigt ordnad för oss i och med att det fanns ett inhyrt sovtåg på stationen i Uddevalla.


Under den tidiga söndagsmorgonen for vi sedan hem till Hult igen för några timmars sömn innan det var dags att ge sig av igen. Den här gången var målet för resan Grundsund. Ena barnet skall nämligen tillbringa veckan på popkollo där. När vi ändå var på plats i det lilla kustsamhället passade vi på att ta en promenad. Det är verkligen något alldeles speciellt med de Bohuslänska kustsamhällena. Vackra hus och vackra vyer är en fantastisk kombination.


Att tillbringa en stund vid havet är något jag mår riktigt gott av. Önskar ibland att vi bodde lite närmare havet så som när jag var barn. Då räckte det med fem minuters promenad för att komma till strand och klippor och med en utsikt mot havet. Å andra sidan är det ju bra att ha något att längta efter också. Om jag hade bott vid havet nu då kanske jag inte hade uppskattat det lika mycket som jag gör när jag är på besök.

2 kommentarer:

Hannis sa...

Thåström och Maggio...Båda är fantastiska på scen!
Kan tänka mig att det var bra som 17.

Havet är något jag verkligen saknar. Att bara vandra längs en strand,
Oerhört avkopplande.

Kram Hannis

Choices by Annie sa...

Så härlig ni verkar ha haft det. Jag hoppas också att sommarlovet fortsätter minst lika bra som det börjat ;)

Havet... åååå vad jag längtar till havet ;)

Fin midsommarvecka till dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...