tisdag 30 juni 2015

På fest i tjusig klänning

I slutet av maj åkte jag på kongress i Västerås. Sedan dess har jag varit rejält sjuk och börjar först nu att hämta mig igen. Har aldrig varit med om en så enveten hosta förut. Kongressen var riktigt rolig och spännande och jag träffade många intressanta människor. Själva kongressens höjdpunkt är kongressfesten. Har en möjlighet att på på tjusig fest då måste en givetvis se till att vara extra tjusig.


Jag har övat, övat övat... och nu klarar jag av att få till de rätta snurrarna på pincurlsen och den andra locken. Alla små lockar har ett eget namn även om jag inte har lärt mig alla. Uppsättningen bak som dessvärre inte finns med på bild kallas för neck roll.


Min goda vän Pernilla såg till att ta ett kort på mig i min tjusiga kreation innan jag for iväg på festen. Tur att hon gjorde det så jag har tjusigheten förevigad. Har nog faktiskt aldrig känt mig så tjusig någon gång tidigare. Klänningen är nytillverkad och köptes bara några dagar innan festen. Den gula jackan och skärpet hör till en femtiotalsklänning i samma stil som denna klänningen. Den är dock sydd för någon med mycket märkliga kroppsproportioner vilket gör att den hänger oanvänd i garderoben. Skärpet hade fått en riktigt ful bläckfläck mitt fram. Tack vare en kombination av husmorstips lyckades jag få den att försvinna nästan helt. Handväskan är ett av mina bästa loppisfynd någonsin. jag vågar gissa på att den kommer från femtiotalet eftersom det låg en liten almanacka från 1953 i den när jag köpte den. Halsbandet är från samma tidsperiod och är en julklapp från min syster. Skorna är nytillverkade men med rätt stil och dessutom fantastiskt bekväma. De är ett par skor en faktiskt kan gå i en hel dag trots att det är ganska bra höjd på klacken.


En bild i svartvitt känns nästan alltid som ett måste när en har en tjusig vintageoutfit. Märkligt hur ett svartvitt foto får tiden att suddas ut. Är det ett kort från nu eller kanske ett kort från då? Nu hänger min tjusiga klänning i klädkammaren och väntar på att åter få användas. Får se till att komma på många bra anledningar för tjusiga kläder eftersom en sådan klänning förtjänar att användas ofta!

2 kommentarer:

Hemkära Hanna sa...

Jag kan bara instämma.
Så tjusigt!!!

Christina sa...

Den där klänningen passar dig perfekt! Riktigt tjusig!

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...