måndag 27 juni 2016

Blomsterrapport

Alltså sommaren är verkligen helt ljuvlig med all sin blomsterprakt. Just nu blommar så otroligt mycket fint här i min trädgård i Hult. Missade att fånga kaprifolen på bild när jag gick en tur med kameran i trädgården. Märkligt med tanke på hur hela trädgården just nu doftar av just kaprifol!


Rosenhallonen blommar fint och inom kort skall jag gräva upp lite av den för att sätta i en ny plantering. Det är en tacksam blomma att använda sig av eftersom den lätt trivs och är enkelt att flytta.


Prästkragen är ett ogräs men likväl vacker. Har aldrig haft några prästkragar i trädgården förut men i år dök de plötsligt upp. Nåväl jag gillar ju gäster och hälsar även denna gäst välkommen.


Spirea tycks ju trivas här i Hult och därför har jag planterat flera sorter. Just nu blommar brudspirean.


Mina liljor har aldrig blommat tidigare vilket gör att jag inte hade någon aning om hur fantastiskt gott de luktar. Dessutom är det ju söta små blommor med.


Jag fick blåklint av en släkting för några år sedan. Satte den i en plantering där den växte och frodades. Sedan dess har jag delat på blåklinten inte bara en utan två gånger och har nu tre växtplatser med denna fina blomma.


Salvia är en krydda som jag inte riktigt lärt mig att uppskatta och använda. Däremot odlar jag den gärna för dess vackra blommor. Tänker att jag får fortsätta att testa salviarecept och se om jag hittar något som kan falla mig i smaken.En av alla lökar som planterades i höstas. Har ingen aning om vad den heter, men soligt fin är den onekligen.


Praktlysingen hör till mina favoriter i trädgården. Den blommar länge, är tacksam att odla och enkel att dela. Vissa menar att den trivs lite väl bra och är att betrakta som ett ogräs. Kanske hjälper det till att jag har den planterad på begränsade ytor där det inte finns så stor möjlighet att sprida sig hur som helst.
Så mycket vackert att titta på och så mycket att känna glädje och stolthet inför. Börjar mer och mer se min trädgård som en målarduk. När en gör de där första penseldragen är det alltid lite svårt att placera dem, att se om de stämmer överens med bilden en har i sitt huvud, ju fler penseldrag en gör desto enklare blir det och till sist känns varje drag helt logiskt och som en del av helheten.

2 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Visst har vi en härlig tid nu med allt som blommar och sprider sån glädje.
Fin beskrivning av trädgården som en målarduk. Det blir ju enklare med tiden när trädgården tar form och man får en struktur att rätta sig efter när man planerar för nya växter och trädgårdsrum.

Allt gott!
/Birgitta

Anonym sa...

WAooooo fantastiska Foton ♥ ...
Ha en fortsatt underbar sommar/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...