söndag 12 juni 2016

Pasta med tofu och squash

Om sommaren längtar jag oftast bara ut och vill spendera så lite tid som möjligt i köket. Samtidigt är det den tiden på året som en verkligen har tid att njuta av maten och dessutom tillgång till fina råvaror. Något som jag gärna odlar gott om är squash eftersom det är så otroligt användbart. Jag har den i det mesta så här års och längtar verkligen tills dess jag kan börja skörda. En riktig favoriträtt här hemma är denna enkla pastasås med tofu och massor av just squash. Den är dessutom alldeles vegansk vilket också är bra.


Pasta med tofu och squash
2 lökar
2 vitlöksklyftor
500 g cocktailtomater
1 squash
250 g tofu 
Tomatpuré 
Persilja
1 dl Havregrädde
2 dl kokta röda linser
Pasta

Gör så här:
Koka önskad mängd pasta. Fräs lök, vitlök och tomater tillsammans i en kastrull tills dess tomaterna blivit mjuka. Ta av kastrullen och tillsätt tofu och kör såsen slät med en stavmixer. Grovriv en squash. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt squash, tomatpuré, grädde, persilja och linser och låt koka upp. Tillsätt sedan pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Kommentar:
Det här är grundreceptet men jag har testat att variera det genom att byta ut linser mot bönor, ändra kryddningen eller att byta ut havregrädden mot kokosgrädde istället. Har även testat att ha i paprika tillsammans med tomaterna vilket var riktigt gott. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna och ett recept är ju egentligen bara inspiration. Smaklig måltid!


1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Låter gott, tack för tipset.
Fin kväll till dig
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...