Ugnsbakad havregrynsgröt med jordnötssmör
4-5 portioner
4 ägg
4-5 portioner
4 ägg
4 bananer
4 dl havregryn
0.5 dl jordnötssmör
3 msk chiafrön
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Mixa banan och ägg med stavmixer till en jämn smet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Stjälp upp smeten i en smord eldfast form och grädda på 200 grader i cirka 15 minuter.
Kommentar:
Här har jag toppat den ugnsbakade gröten med turkisk yoghurt smaksatt med kardemumma och lite vaniljpulver. Tänker att det skulle varit riktigt passande med lite hackade jordnötter till också. Märkligt nog passar kardemumma, jordgubbar och jordnöt riktigt bra tillsammans. Fördelen med ugnsbakad gröt är att den funkar lika bra som frukost, mellanmål eller fika. Testa gärna mitt andra recept på ugnsbakad gröt med smak av blåbär
Kommentar:
Här har jag toppat den ugnsbakade gröten med turkisk yoghurt smaksatt med kardemumma och lite vaniljpulver. Tänker att det skulle varit riktigt passande med lite hackade jordnötter till också. Märkligt nog passar kardemumma, jordgubbar och jordnöt riktigt bra tillsammans. Fördelen med ugnsbakad gröt är att den funkar lika bra som frukost, mellanmål eller fika. Testa gärna mitt andra recept på ugnsbakad gröt med smak av blåbär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar