onsdag 1 juni 2016

Majdagar

Sedan jag började att summera varje månad kan jag konstatera att attans så fort tiden tycks gå och oj så mycket roligt jag gör. Maj har varit en alldeles fantastiskt måndag på många sätt, intensiv men otroligt bra.

Första maj i Munkedal
Foto: Regina Johansson

Maj inleds på samma sätt varje år, genom att fira första maj. För mig sträcker sig traditionen mer än tjugo år tillbaka i tiden och det skulle vara svårt att föreställa sig en annan inledning på maj. I år hade jag den fina förmånen att få vara talare i Munkedal vilket var otroligt roligt. Mitt första långa tal som var en utmaning att både skriva och hålla.

Föreläsning och trädgård

Just att tala hör ju annars till det jag gillar, fast det brukar vara under lite friare former än det formella talhållandet. Fick möjligheten att föreläsa om Berättelser från Gamlestaden tillsammans med Rio natur- och kulturkooperativ. Få ämnen engagerar mig så mycket som just berättelserna från Gamlestaden. Eller nja det där är nog inte riktigt sant, många ämnen engagerar mig men jag pratar särskilt gärna om vår fina bok. Det och möjligheten att äntligen kunna greja i trädgården ser jag som guldkant i tillvaron.

Återträff i Stockholm

Andra helgen i maj for vi till Stockholm för återträff för barnen i Smartare än en 5:e klassare. Attans så roligt för barnen att träffas igen. Dessutom riktigt roligt för mig att få dela en av mina favoritstäder med kidsen.

Sol, vänner och poddutbildning
Med maj kom sol och värme vilket onekligen är något jag längtat efter. Snart, snart är det semester och mer tid till att bara vara och att umgås med vänner. Något annat jag längtat efter var att få börja lära mig hur en sänder Podd.  Lyssnar på många olika kloka människor som sänder podd och tänker det skulle vara roligt att testa nästa steg. Nu väntar lite mer kurs men snart så tänker jag ta mig an även den utmaningen.

Folkrörelse och trädgårdsarbete.

Det känns som att maj varit en månad för både avslut och stordåd! Äntligen genomfördes arbetarrörelsens familjedag i Munkedal och jag har sällan varit så stolt som över den dagen. Riktigt fint att få se alla glada barn. Dessutom avslutades medlemsutbildningen för socialdemokraterna som jag varit ledare för under våren. Helt ärligt tror jag att den som lärt sig mest har varit jag. Attans så många bra och kloka frågor och diskussioner.

ABFs Ordet Fritt i Göteborg

I förra veckan hade jag den stora förmånen att vara med på Ordet fritt i Göteborg. Då samlades folkbildare från hela landet under några dagar för seminarier, workshops och nätverkande. Allra störst var nog möjligheten att få lyssna på Paulina de los Reyes som under lång tid varit en av mina stora förebilder. Fast det som visade sig vara den största behållningen var alla de där mötena med människor. Vid kaffet, inför eller efter ett seminarium. Någon som kände någon som jag kände och som jag nu fick möjligheten att träffa. Så många kloka människor arbetarrörelsen består av, starka och engagerade människor som gör skillnad varje dag. Som är gräsrötter och bär verksamheten framåt.

Jag, David, Frida och Jenny var i samma basgrupp under vår tid i Bommersviksakademien, i år är vi alumner
Foto: Kerstin Ahlin

Från Göteborg for jag så raka vägen till Bommersvik för att vara med på Kretsen kring Bommersvik. Förra året gick jag ledarskapsutbildningen Bommersviksakademien vilket är något av det starkaste jag har varit med om. Varje år samlas de tidigare årskullarna tillsammans med årets kull och har en gemensam avslutningshelg fylld med spännande seminarier och möten med nya människor. Så fint att vara tillbaka och så bra att få vara en del av en process. Vår resa slutade inte när utbildningen avslutades förra året, vi är del av en rörelse och den stannar aldrig.

Jenny och jag i Stockholm

Efter Bommersvik fortsatte Frida, Jenny och jag till Stockholm. Frida for vidare dagen efter medan Jenny och jag hade en sådan där alldeles perfekt dag. Det var sol, vi strosade, pratade, åt god mat och tittade inte på klockan på hela dagen. Maj inleddes i rörelsen och avslutade i rörelse så att säga. Nu väntar sommar och ledighet och jag konstaterar att livet det är gott!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...