söndag 26 juni 2016

Midsommar på Kaserna

Det sägs ju att om en har gjort något två gånger är det en vana. Kanske kan det då också vara en tradition? Det känns nämligen som att fira midsommardagen på Kaserna är en fin tradition trots att förra året var första gången vi var där. Kaserna är en otroligt vacker plats att besöka vilket gör att det går inte att bli besviken. Bara platsen i sig gör det värt att åka dit. Firandet på midsommardagen är dock välordnat och riktigt trevligt. Lägg dessutom till strålande vackert väder och då finns inget mer att önska!


Dagen fylls med olika aktiviteter där gammeldansen är en av de riktigt fina. De där kläderna är inte bara vackra de representerar ett fantastiskt hantverk. Hundratals timmar krävs för alla de där detaljerna, för att lära sig hantverket. Det är onekligen en motsats till fast fashion!Dessutom ser det ju riktigt roligt ut att dansa!


Fika, dans och goda vänner är en riktigt fin kombination och Kaserna bjöd på allt detta. Fördelen med att bo på en liten ort är att en alltid träffar någon en känner. Lätt att ondgöra sig över det som saknas i det lilla samhället och på landsbygden och att bli bitter genom det. Bättre då att glädjas över alla de där små detaljerna som gör livet riktigt fint och innehållsrikt. Som en solig midsommardag på en vacker plats. Enkelt och alldeles ljuvligt!
Det fanns givetvis möjlighet för både stora och små att även de dansa runt midsommarstången. Olika åldrar men alla på gott humör och till levande musik. Tre fioler, en bas, en gitarr, en sångerska och ett dragspel samt fin insats från alla som dansade givetvis.


På Kaserna har gamla vägmärken samlats ihop. Det ser lite ut som en kyrkogård med alla stenar tillsammans. Däremot är det fint att de har tagits tillvara istället för att förstöras. Även där ligger det mycket arbete och hantverkskunskap.


En ljuvlig midsommardag tillsammans med barn och vänner och innan dess en lika fin midsommarafton. Sådana där dagar som en sparar i minnet för regniga dagar eller när saker ter sig lite svåra.

2 kommentarer:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Vilket härligt midsommarfirande ni har haft och
visst blir allt mycket roligare med fint väder.
Kram Pia

Sara S. J. sa...

Å vad härligt det ser ut. Precis som en midsommar ska firas. Ett härligt sätt att hylla vår fina kultur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...