tisdag 27 september 2016

Dior och andra loppor

Det är höst i luften och sommarkläderna har nog gjort sitt för i år. Jag gillar att årstiderna växlar eftersom det också innebär att jag kan växla vilka kläder jag använder. Nu längtar jag efter både stickade tröjor och sjalar även om det inte riktigt är så kallt ännu. Däremot är det kallt nog för att en kortärmad stickad tröja skall vara alldeles rätt. Dagens tröja är en Dior från åttiotalet som jag fyndat på loppis för tjugo kronor. Kavajen har jag fått av min väninna Sophie efter att hon tröttnat på den. Vi var på loppis för några år sedan när hon hittade den men sedan har den blivit hängande och inte känts riktigt rätt för henne. Det kan ju bli så ibland att något känns rätt i stunden en köper det men sedan inte blir rätt hur en än försöker att kombinera med garderoben hemma. Tur då att möjligheten finns att skicka kläder vidare och ge dem en ny chans. Jag har hittills använt den som ytterplagg men tror jag kommer använda den som vanlig kavaj när det blir lite kallare.


Jag var till en början lite tveksam till tröjan men konstaterar att den är ett riktigt bra fynd och otroligt användbar. Så här års är den helt perfekt eftersom den är lite varmare än en vanlig tröja men lite svalare än en långärmad stickad tröja.


Halsbandet har jag loppat hemma hos en väninna när hon hade loppis hemma. Så trevligt med en loppis hemma. Prövade det för några år sedan och har tänkt att jag skulle göra om det men det har inte blivit så än trots att jag verkligen tyckte om det. Det jag gillar med halsbandet är att det är lite för mycket. Det fungerar bra till en vardagsoutfit för att göra den lite roligare och sen kan den ge en festklädsel det där lilla extra.


Jag är ju svag för höga klackar och de här skorna är verkligen ett par favoriter. Varken de eller byxorna är loppade men trots det att räkna som bra köp. Det handlar ju om att använda det som en har i garderoben. Jeans slits ofta alldeles för fort upplever jag men dessa har jag använt och använt och använt och de ser fortfarande alldeles nya ut. Känns verkligen tråkigt med kläder som är av så pass dålig kvalitet att de inte håller någon längre tid. Det är ju varken särskilt ekonomiskt eller miljövänligt. Så hurra till kläder som håller som det är tänkt och tål att älskas länge.

1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Coola skor :)
Önskar dig en fin dag
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...