måndag 5 september 2016

Min stadsdel Gamlestaden

I lördags befann jag mig i Gamlestaden i Göteborg tillsammans med mina kollegor i Aldir kulturkooperativ. Vi var inbjudna av biblioteket i Gamlestaden för att berätta om vår bok Berättelser från Gamlestaden. Boken kom ju ut i januari och det har hunnit gå en tid sedan jag senast var i stadsdelen och även sedan jag presenterade boken sist. Det som slog mig i lördags är hur Gamlestaden verkligen har blivit min stadsdel. Jag har ju aldrig bott där men jag känner mig som en del av staden.


För ganska precis ett år sedan promenerade jag upp på ett berg i Gamlestaden och fotograferade det som skulle bli omslagsfotot till vår bok. Älskar verkligen den där vyn och försöker lite då och då se till att hinna med en promenad dit och sätta mig en stund på bänken.


Gamlestaden är kanske inte så olik andra stadsdelar men jag vill gärna tro ändå att den är lite särskild. Våra åhörare i lördags tycktes också hålla med om att det är något visst med Gamlestaden. Så himla roligt med en publik som var genuint intresserade av ämnet som vi verkligen ägnat gott om tid åt att fördjupa oss i.


Det är svårt att samla alla när vi nu råkar vara tretton författare som är spridda över landet. Å andra sidan hade det blivit en hemskt lång föreläsning om vi alla skulle ha pratar. I lördags var vi fyra författare som berättade fyra skilda berättelser om vår stadsdel Gamlestaden.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...