tisdag 20 september 2016

Lekfullt med prickar

Hittade en prickig kjol i somras och blev störtförälskad. Jag älskar kjolar och jag älskar prickigt så kombinationen kändes egentligen ganska given. Kände mig lite fundersam till en kjol med hängslen men vande mig ganska snabbt även om det till en början kändes lite märkligt. Har nog inte haft hängslen sedan jag var barn inser jag.


Den fina vita blusen är ett loppisfynd från roadtripen till Skåne i somras. Helt fantastiskt egentligen hur det kan vara möjligt att göra så fina fynd på loppisar. Halsbandet är ett av mina favoriter och matchar de flesta vintage- eller retrooutfits.


Hängslena var egentligen för långa och har därför fått kortas av lite för att kjolen skulle passa. Jag såg till att ta tag i att sy med en gång. Vet att om jag inte gjort det hade kjolen lätt kunnat hänga i min klädkammare i flera år utan att användas.


Kanske är det för att jag är tämligen kort som jag har en förkärlek för höga klackar. Fullkomligt älskar dessa skorna eftersom de får mig att känna mig längst i hela världen. Det är dessutom ett par otroligt bekväma skor som funkar en heldag vilket är en viktig egenskap när det gäller just skor. Om ett par skor inte också är bekväma hjälper det i min mening inte hur tjusiga de är. Ett par skor är ju i första hand till för att användas och inte för att vara prydnad. Sen får de gärna pryda sin plats också men inte som främsta syfte.


Frisyren är den enklaste av frisyrer och tar inte många minuter att göra. Egentligen tycker jag om att locka håret och lägga lite tid på att skapa tjusiga vintagekreationer. Fast om jag skall vara ärlig är det sällan som jag har den tiden. Då är det bra att kunna skapa snabba vintagefrisyrer och kunna vara tjusig även i vardagen. De riktigt avancerade uppsättningarna får jag spara till tillfällen då jag har lite mer tid helt enkelt.

1 kommentar:

Sara S. J. sa...

Såå vacker. Prickigt gör en verkligen glad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...