fredag 20 januari 2017

Loppis dubbelt upp

För något år sedan fyndade jag en svart kofta på loppis. En ytterst ordinär men praktisk kofta som passar till det mesta i garderoben. Efter någon månads användning tappade jag en av knapparna till koftan. Normalt sett skulle det inte vara något problem, men med en loppad kofta finns alltid risken att reservknappen redan är borta.


Det tråkiga med att sakna en knapp i en kofta är att då måste alla knappar bytas ut. Förutom att det är en i min mening trist uppgift kan det också bli dyrt. Å andra sidan kan de rätta knapparna verkligen lyfta ett plagg. Knappar är något som verkligen är värt att titta efter på loppisar. Ofta kostar de nästan ingenting och dessutom är det möjligt att hitta riktigt fina knappar. Har köpt på mig många fina knappar genom åren just för tillfällen som detta. För att råda bot på den tråkiga sysslan att sprätta bort de gamla knapparna och sy dit nya brukar jag lyssna på en ljudbok. Med en bok i lurarna blir även de tråkiga sysslorna uthärdliga. Om boken är särskilt spännande kan det vara ett skäl att komma på fler tråkiga sysslor för att ha möjlighet att lyssna vidare.



Konstaterar att det inte är helt enkelt att fotografera en svart kofta och få till det snyggt. Brukar ju oftast fotografera kläder med människor i. Nåväl det syns i vilket fall att på den förstabilden har koftan svarta knappar och på den andra har de ersatts av guldknappar. När jag ändå höll på och sydde fast knappar satte jag även knappar på koftans fickor eftersom de såg så tråkiga ut. Dessutom såg jag till att sy fast en reservknapp i koftan. Skulle jag på sikt tappa någon knapp då finns det en reservknapp att sy fast och jag slipper att byta ut alla knappar en gång till.

1 kommentar:

Christina sa...

På rätt plagg kan det vara effektfullt med helt udda knappar också.
Ha det gott!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...