söndag 13 september 2015

Från en trädgård till en annan

Att ha trädgård är onekligen spännande och ju mer jag lär mig desto tydligare blir det att mycket mer finns att upptäcka. I år har jag sått en del blommor från frö. Även om det en stund var lite stressigt med alla tomater, gurkor, chili och allt annat och dessutom blommorna så kommer jag att göra om det. Så många nya favoriter jag har fått i år tack vare mitt infall att jag även skulle så blommor. En av dessa favoriter är ringblomma. Enkel och fin och lyser upp i alla planteringar där jag har satt den. Den fungerar utmärkt i maten och det går även att göra salva och olja av den. Jag sådde en sort jag fått och reflekterade inte så mycket över detta. Har under sommaren upptäckt att det bland ringblommor finns en oändlig variation både i färg och form och att sorterna är många. På besök hos en vän upptäcker jag att hennes ringblommor är otroligt tjusiga och måste absolut ha likadana i min trädgård. Så bra att det då bara är att ta till vara på fröna och sedan så dem nästa år. Nu har jag gott om frön till fler fina ringblommor och planerar att så dem lite här och var i trädgården nästa år.

Just nu i en annan trädgård, nästa år i min!

3 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Ringblommor står också på min "att så " lista inför nästa år. Ser fram emot att göra Ringblommssalva och av njuta av denna fantastiska blomma såklart.

Visste dock inte att det fanns en uppsjö av olika ringblommor så jag måste nog undersöka vilken som är bäst att göra salva på innan jag köper.
Fin start på veckan till dig
Kram
Annie

Anna/notonmusic sa...

Ringblomma - en av mina absoluta favoriter!

Monica sa...

Hejsan!
Du vet väl att man också kan äta ringblommor? Men kanske är synd - de är ju så vackra! :)

/Monica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...