torsdag 3 september 2015

Tantkunskap

Jag älskar vackra vintagefrisyrer och kan förlora mig i bilder på dem. Det går att få fina frisyrer utan lockar men allt blir lite bättre med lockar helt enkelt. Första gången jag rullade upp håret på foam rolls (hårrullar i skumgummi) så såg det inte klokt ut. Jag hade inte det rätta handlaget och inte de rätta tillbehören. Övning ger färdighet heter det ju och det stämmer även när det gäller att rulla hår. För att få till de rätta lockarna fick jag väcka liv i mina kunskaper från när jag jobbade i hemtjänsten. Där var det många av de äldre damerna som ville ha håret rullat så som de alltid hade gjort. Hade nog aldrig kunnat tänka mig att dessa kunskaper skulle bli något jag en dag skulle värdera högt. Numera lyckas jag rulla håret så pass ordentligt att det håller att sova med. Känner mig riktigt söt med rullar i hela håret och en sjal runt huvudet. Så brukade min farmor alltid se ut när jag var barn.


Resultatet blir alltid bra när en fixat till lockarna men den första synen är mer komisk än tjusig. När en precis har tagit ut alla rullar då kan frisyren nog bäst beskrivas som crazy hair!


När håret kammats till och är uppsatt med kammar då är jag mer än nöjd med resultatet. Dag två är lockarna inte lika fina men då fungerar det bra att sätta upp håret helt. Den extra volymen från lockarna gör det där lilla extra även för den uppsatta frisyren. Sjalen på bilden är förresten mitt senaste loppisfynd och redan en favorit. Tantsjalar var helt klart inte så populära på just den loppisen eftersom de såldes tre för tio kronor. Hurra säger jag som nu har tre fina tantsjalar.

1 kommentar:

Christina sa...

Tantkunskap kan vara nog så bra, Tänk så många klokheter en lärt sig av gamla tanter genom åren....
Snygg sjal du fyndade, och vad fin du blev i håret!

Ha det gott :)
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...