onsdag 30 september 2015

Solen blommar i Hult

Septembers sista dag idag men det blommar fortsatt fint i trädgården i Hult. I år har vi för första gången härligt blommande solrosor. Jag var ju lite ambitiös och frösådde ett antal olika blommor i våras. Ett tag tänkte jag att det gör jag aldrig om igen, men efter en sommar då jag kunnat njuta av härliga blommor tänker jag annorlunda. Tänk så många otroligt vackra blommor jag haft i år och vissa av dem kände jag inte ens till tidigare. Solrosen är dock inte någon ny bekantskap bortsett från att jag aldrig odlat någon själv. Jag läste någonstans att det var praktiskt att plantera solrosor och gurka tillsammans eftersom gurkan då kunde klättra i blomman. Då hade jag redan planterat gurka med bra klätterstöd. Planterade dock även solrosen där och den tycks trivas tillsammans med gurka och sallad.


Mina fina solrosor har blivit riktigt populära, en skulle kunna säga att de är omsvärmade om en så vill. Dessutom har de fått riktigt fin höjd. Den ena solrosen är över två meter och lyser som en sol i trädgården. Under regniga dagar har det onekligen varit ett både trevligt och efterlängtat tillskott av solsken. Konstaterar att begreppet Less is more inte gäller för blommor. Av alla sorter vill jag ju bara ha fler och fler och fler och fler och fler...


Blommor hör verkligen till sådant som ger själen näring. Känner en enorm stolthet när jag sitter i min trädgård och tittar på allt som växer där. Hela vår trädgård är resultatet av vårt eget arbete. Det som växer där är just där för att vi har planterat, vattnat och skött om. Det är otroligt givande att så tydligt se resultatet av sina ansträngningar. Just nu handlar det mesta arbetet i trädgården om att skörda och städa undan den här säsongen. Känner mig förväntansfull även i städandet eftersom det faktiskt också kan ses som förberedelse för nästa säsong.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...