fredag 5 februari 2016

Konster jag önskar behärska

Det finns vissa konster jag önskar att jag behärskade. Stickning är en och sömnad en annan. I höstas bestämde jag mig för att bemästra konsten att sticka och köpte in ett helt gäng böcker på ämnet samt material. Blev inte så mycket klokare av böckerna utan behövde mammas hjälp för komma igång med mitt projekt. Konstaterar att stickning är något som kräver tålamod vilket är alldeles utmärkt då detta är något jag ständigt behöver öva på. Tålamod är verkligen inte en dygd jag besitter! Samtidigt är det så att det ligger något riktigt fint i att skapa med sina egna händer. Även om min stickning ännu inte är den mest avancerade så gör den mig glad. Tycker om att se hur projektet allt mer börjar likna vad det är tänkt att bli.

Kanske är det då dags att ta tag i nästa konst jag önskar behärska nämligen sömnad. Jag har ett helt gäng böcker, en amerikakoffert fylld med tyg och dessutom två symaskiner. Alltså borde det ju bara vara att sätta igång. Fast så är det den där jobbiga lilla rösten som påpekar att det skall ju bli bra också! Vad är det för mening att sy om det en syr inte blir till användning? Bestämmer mig idag för att sluta lyssna på den där rösten! Förvisso kommer nog mina första sömnadsprojekt inte bli de allra vackraste. Å andra sidan ger övning färdighet och om jag inte börjar någonstans kan jag ju aldrig lära mig att behärska konsten att sy!


2 kommentarer:

Hemkära Hanna sa...

Åh, vad jag känner igen mig!
Jag valde träslöjd så fort jag fick möjligheten att välja. Och textilt hantverk är jag extremt dålig på men samtidigt en extremt stor beundrare av.

Bakom dörr nr. 11 sa...

Jag känner också igen mig så himla väl, men jag brukar lämna
över till min mamma :) Jag har inte tålamod för att sy eller sticka.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...