tisdag 1 november 2016

En månad som kändes längre än alla andra

Varje månad tänker jag samma sak, märkligt vad fort tiden går. Ännu en månad har passerat och nu närmar sig det här året sitt slut. Oktober har varit en galet händelserik månad, det känns nästan som om jag har proppat in aktiviteter för flera månader i denna enda månad.


Oktober inleddes på allra bästa sätt, på ett soligt Bommersvik. Två dagar ägnades till politiska studier vilket var otroligt trevligt och inspirerande. Blir alltid så otroligt peppad av förmånen att umgås med folkrörelsemänniskor. Det finns så otroligt mycket kraft och engagemang runt om i landet och det är fint att få vara en del av.


Från Bommersvik for jag vidare till Göteborg för fotografering tillsammans med Pinup Akademin. Tänk jag hade nog aldrig trott att jag skulle bli kalenderflicka i en pinupkalender men det var en otroligt rolig upplevelse och jag ser med spänning fram emot att se den färdiga kalendern. Så kul att ibland få utmana sig själv och göra saker som faller lite utanför sin komfortzon. Väl hemma igen var det dock alldeles vanliga aktiviteter som gällde. Som att skriva på min uppsats som aldrig tycks blir klar, att fika i trädgården samt att hålla kurser om sociala medier. Bara skojigheter helt enkelt!


När dottern Anna fyllde år for vi några dagar till Edingburgh och njöt av härliga höstdagar, vackra vyer och fantastiskt god mat. Det var några år sedan jag senast var i staden och jag kände att jag saknat att inte vara där. Vissa platser känner en onekligen en särskild koppling till och för mig är Edingburgh en sådan plats.


Oktober har bjudit på många vackra höstdagar och jag har äntligen haft tid att ta tag i min försummade trädgård. Har sedan tidigt i våras haft planer på att anlägga en ny plantering men det har inte hunnits med förrän nu. Förutom att den nu är på plats har jag också fyllt den med härliga vårlökar och kan njuta av fina blommor redan till våren och sedan i lugn och ro fylla på med sommarblommor. Just det där med tid är en viktig faktor, särskilt konsten att kunna ta sig tid. Känner att jag har blivit bättre på att styra om min kalender och prioritera sådant som är extra viktigt. Som att greja i trädgården eller att umgås med mina vänner. Lätt hänt att det där hamnar långt ner i prioriteringarna när en har mycket att göra.


Det nya köket är nästan färdigt och jag märker hur min lust att baka och laga mat har återvänt. Tänk så mycket enklare och roligare allt är med ett ordentligt kök. Lite småsaker kvar som skall fixas men sedan är vi faktiskt klara. Nästa projekt får vänta fram till i januari efter att julen har stökats undan.

Något som kändes lite vemodigt den här månaden var avslutningsfesten för Socialdemokraterna i Bohuslän. Efter årskiftet ser distriktet annorlunda ut eftersom valkretsarna i vårt område har förändrats. Det känns lite märkligt att jag inte längre ska vara med i samma organisation som jag varit de dryga tjugo år jag har varit engagerad. Sa,tidigt är det spännande med möjligheten att få vara med och forma något nytt. Festen var riktigt trevlig och jag fick chansen att inviga en klänning med rosor på som jag ännu inte haft tillfälle att använda. Kändes onekligen som en given klänning till en sådan tillställning.

Just klänningar känns som ett avslutande tema för oktober. I helgen som gick var Sophie och jag på Vintagemässa i Trollhättan. Mysigt och riktigt fint ordnat med gott om vintagekläder och även lite prylar. Fyndade en alldeles fantastisk festklänning, en sommarklänning och en dräkt, samtliga från 60-talet. Förutom att det var synnerligen fina fynd var det också en riktigt härlig dag att vara iväg. Sophie och jag strosade i trollhättan i solskenet, fikade och tog det lugnt. En alldeles perfekt lördag helt enkelt och en fin avslutning på en mycket händelserik månad.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...