onsdag 30 november 2016

November

Den elfte av årets månader är nu till ända och bara december återstår innan ett nytt år väntar. Känns som att jag gärna lägger det här året till handlingarna och hoppas att mycket gott väntar under nästa år. Det har onekligen varit en allt annat än enkel tid. Inte bara just november utan egentligen de senaste två åren. När livet är tungt är det lätt att fokusera på hur svårt allt är och missa allt det där fina som också finns. Det är ju sällan så att allt är nattsvart men ibland kan det vara svårare att se det som är bra när en är upptagen med att hantera sådant som är mindre enkelt. Det är därför jag tycker om mina sammanfattningar av varje månad som går eftersom de på ett fint sätt visar varje månad från sin bästa sida.

Vintagemässa i Trollhättan med fina fynd

November inleddes med att Sophie och jag åkte till Trollhättan på Vintagemässa. Den dagen hittade jag tre alldeles fantastiska klänningar och dessutom en riktigt fin gammal väckarklocka. Förutom att vi hittade fina fynd hann vi också med att strosa i solen och att fika. Onekligen en smått perfekt lördag i min mening.

Halloweenpynt, soffmys och trädgårdsarbete i Hult

November inleddes med höstlov och med fint väder och några sista timmar i trädgården innan årets första snön kom. Trappan pyntades fint med både ljung och pumpa och för första gången någonsin kändes november som en välkommen månad.

Oväntat mycket snö och framgång i köksrenoveringen

När årets första snö kom då kom den onekligen med besked och bäddade in hela Hult. Över en natt förvandlades höst till vinter och jag började längta efter julen. Funderade en stund på hur tidigt en kunde börja julpynta men valde sedan att fokusera på att bli klar med det nya köket. Det har tagit ganska många månader men nu är köket nästan klart. Det är några lister och handtag som saknas samt en köksö. Fast den där köksön skall jag inte bygga förrän efter jul har jag lovat mig själv.

Träning, bokprat och ett riktigt fint loppisfynd

November har varit en månad då jag haft förmånen att hålla flera föredrag om Berättelser från Gamlestaden vilket är otroligt roligt. Känner mig lika stolt varje gång jag har möjligheten att prata om den fina boken jag har varit med och skrivit. Att prata böcker är något jag tycker om och då inte bara om min egen bok utan även om andra. I Den röda bokcirkeln läste vi den här månaden boken Modeslavar vilket ledde till mitt beslut att under 2017 inte köpa nytillverkade kläder. Det enda undantaget från detta får vara träningskläder.

Familjetid, advent och skogspromenader
Månaden avslutas med ett hus som är både städat och pyntat och inväntar julen. Jag har hunnit med att umgås med både barn och barnbarn och göra viktiga saker som att julfika. Tänker att just det där med julfika måste vara det absolut bästa med att november nu skiftar i december. Julmånaden måste ju vara en tämligen bra anledning till julfika varje dag!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...