måndag 7 november 2016

Förtränger ondskan med rosor,skor och katter

Ibland får jag frågan om hur det kommer sig att jag skriver om de ämnen jag skriver om på VisaLiza. Varför jag väljer att fokusera på sådant som rosor, skor och katter när det finns så mycket viktigare saker att skriva om. Särskilt när en som jag är politiskt engagerad. Visst är det så att det finns mycket viktigt att skriva om och delge världen sina tankar om. Världen idag är en både skrämmande och hemsk plats på så många sätt. Då kan det vara skönt att inte alltid ta in allt det där svåra och det allvarliga. Ibland kan det vara skönt att helt få fokusera på att rosorna i trädgården är vackra. Det är nämligen själva grejen med just rosor, de är alltid vackra oavsett vad som sker i livet eller världen i övrigt. Det ligger något betryggade i det kan jag känna, att någonting i livet alltid är konstant.


Frågan om varför jag skriver om det jag skriver har också en annan dimension. Den som handlar om att det skulle vara mindre viktigt att skriva om sådant som trädgård, kläder och husdjur och där håller jag verkligen inte med. Det där är byggstenar i vardagen, en del av det som är livet och viktigt för mig. Ett par tjusiga klackskor är kommer inte att förändra världen, men de gör mig på gott humör. Det där humöret är i sin tur en viktig faktor i att just förändra världen. För den som menar att det finns mer eller mindre viktiga ämnen att skriva om eller för den delen intressera sig för skulle jag hävda att just modeindustrin är en av de viktigaste frågorna att skriva om just nu. Om en bransch som ständigt jagar vinster och där frågor som miljö och arbetsförhållanden hamnar väldigt långt ner i prioriteringsordningen. Att välja ett par skor handlar inte bara om att välja ett par skor som råkar vara snygga, det handlar också om att välja skor som har en snygg historia så att säga. Vem har tillverkat dem och var?


Skor och kläder är alltså politik precis som allt annat i livet. Det vill säga skor och kläder i likhet med livet i stort är viktigt. Fast ibland kan det vara skönt att inte ta in allt det svåra utan istället fokusera just på det där att rosorna är vackra, skorna är tjusiga och att katterna är gulliga och behöver klappas.


Jag väljer att förtränga ondskan med rosor, skor och katter och lite annat smått och gott som jag tycker om. Jag är sådan att jag behöver det vackra för att balansera upp och orka med allt det andra. Allt behövs och allt är viktigt även om somligt är enklare att hantera än annat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En dag som denna behövs det rosor och katter och fina saker... finns helt tillräckligt med ondska i världen :(

Ninette sa...

Det var jag som skrev ovan! Kram Ninette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...