torsdag 15 augusti 2013

Omställning


Resdagar är märkliga dagar. Man börjar sin dag på en plats men avslutar den någon helt annanstans. För egen del vaknade jag i ett Dublin där morgontrafiken ännu inte kommit igång och till kvällen kommer jag somna i min egen säng i huset i Hult. Däremellan kommer jag ha landat på Rygge i Norge, varit på möte i Uddevalla och sedan efter det möte med kommunfullmäktige i Munkedal. Det frestar på med sådana dagar eftersom varken kropp eller tanke vet riktigt vart de är. Samtidigt så blir jag alldeles bubblande glad över allt positivt som sker omkring mig. Att resa är roligt och att driva politik är en fantastiskt spännande utmaning. Med mig från Dublin har jag dessutom en av min systers väskor eftersom hon nu byter land och kommer hem. Hem till oss för att vara exakt. Skall bli spännande att se hur det går att bo tillsammans när vi båda är vuxna. Det var ju några år sedan vi bodde tillsammans sist.

Att komma bort ett slag är riktigt nyttigt eftersom man då hinner sakna det man har omkring sig. Jag älskar att vistas i storstadens mitt och springa på intressanta utställningar, sitta och plugga på något café eller gå i intressanta butiker. När jag går på mina grusvägar hemma i Hult då kan jag verkligen längta efter allt det där. Nu har jag haft några härliga dagar med allt det där och lite till och saknar grusvägen hemma i Hult eller möjligheten att kliva ut i skogen och plocka bär. Förut längtade jag lite bort och nu är jag glad över förmånen att kunna längta hem också!

Min egen lilla grusväg i Hult

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,visst är det underbart med hemlängtan :)
/Kram Annmi den hemmekära

Rapport till Vänfors sa...

Visst är det jobbigt med många bollar i luften men i bland tycker jag det är härligt. Känns så fint att komma hem när man har upplevt mycket på kort tid. Läste någonstans att anledningen till att de flesta vuxna tycker att tiden går så fort jämfört med barn var att barnen hela tiden gör "nya" saker. Allt är liksom för första gången. Däremot vi vuxna, vi tragglar på i samma hjulspår. Samma rutiner, samma arbete, samma fritid och samma...tankar. Ganska så självklart när man tänker på det, klart vi måste göra nya saker. Nu menar jag inte extrema saker som att åka till månen utan tänka nya tankar, pröva nya smaker,dofter och ljud. Kanske därför jag mår så bra efter en intensiv period med nya intryck...tiden har liksom saktat ner lite:)
Kram Annika

Diana sa...

Jag älskar att vara på resa men avskyr att vara på resande fot. Mest flyga. Inte för att jag är rädd men det är stressande att ha tider att passa och att man inte kan styra det hela. Hellre då bilsemester. Men borde kunna zappa sig fram. :)
Vad spännande att ha systern under samma tak! Jag tror det kommer att gå hur bra som helst. Mamma och jag har bott ihop på semestrar och de har gått hur bra som helst, inga "tonårsvibbar" av det hela alls. Haha! ;)

VisaLiza sa...

ja tänk så bra man har det som har ett hem att längta till! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Intressant tanke det där med tiden, det låter riktigt troligt. Kanske skulle man göra något nytt varje dag och på så vis sänka dagarnas hastighet! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kan hålla med om att det är jobbigt att resa, önskar mig också möjlighet att zappa. Ja det skall onekligen bli intressant att bo tillsammans. Tror att vi båda ser det som ett spännande projekt ha ha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...