söndag 18 augusti 2013

Imorgon vardag!

Sista sommarlovshelgen är till ända och imorgon väntar åter vardagen. För oss här i Hult innebär det nya rutiner då barnen får ny skola eftersom den gamla var tvungen att läggas ner. Känns lite sorgligt men jag tror ändå att detta kommer att bli riktigt bra. De nya rutinerna ligger i att barnens skolbuss kommer angöra Hult femtio minuter tidigare än förut så nu blir det tidig morgon som gäller.


Vi hade egentligen tänkt ha en helg då vi gjorde just ingenting. Tänkte det kunde vara bra så här innan skolstart. Fast sen insåg vi att det passar inte oss att vara sysslolösa och dessutom har det varit kalas tre dagar på raken.


Sen är ju frågan vad som innefattas i att göra just ingenting. Räknas en tur i skogen med hela familjen och vovven?


Vi hade tänkt oss bär- och svampplockning men dessvärre hade både lingon- och blåbärsris tagit mycket skada av årets seglivade vinter.


Knappt en handfull bär hittades och det kändes nästan lite sorgligt att se de döda risen och även all ljungen. Nåväl till nästa år är de tillbaka igen, men i år blir det inte många bär plockade i Hult. Undrar hur det ser ut på andra håll i landet. Kanske skulle vi åka iväg på bärplockarresa? Det känns ju fasligt tråkigt att inte kunna koka egen lingonsylt tycker jag.


En tur i skogen är dock alltid härlig oavsett om man hittar något att plocka eller ej. Ibland får jag för mig att jag innerst inne är en storstadstjej, men det räcker att kliva ut i skogen för att inse att så är det inte. Storskogen i Hult är den rätta platsen att bo på. Däremot är det trevligt att det inte är allt för långt när jag vill få lite storstadsliv. På promenad finns det utrymme för samtal som man inte hinner med annars. När det inte finns så mycket som distraherar då får tanken möjlighet att flyga fritt och spännande diskussioner kan uppstå.


Förutom att vi lagt tid på skogspromenad så har detta varit en förberedelsehelg. Det har tvättats, bakats och städats och nu är vi rustade inför vardagen. Vad gäller bakningen så har vi inte bakat på nästan hela sommaren så det kändes skönt att äta hembakat bröd igen. Med en så härlig sommar som vi har haft med strålande sol och värme så har det inte känts som läge att ställa sig i köket och baka. Fast hade jag haft det där uteköket jag drömmer om då kanske bakningen hade känts mer lockande!

4 kommentarer:

Choices By Annie sa...

Låter som om ni haft en härlig helg. Här är det ont om bär också förutom hallon som det finns riktigt gott om. Så i år ger vi upp blåbär och lingon till förmån för hallon. Inte fel det heller;)

Hoppas skolstarten har gått bra idag och att rutinerna fungerar.
Kram
Annie

Anonym sa...

Härligt med skogen men synd att det blivit förstört så...
Söt "voffs"/Nospuss & Kram Annmi

VisaLiza sa...

Solstarten har fungerat alldeles utmärkt och det är egentligen märkligt hur snart man vänjer sig vid alla rutiner igen. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja det känns lite sorgligt att det ser ut som det gör men det kommer ju att hämta sig på sikt. Kramar liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...