torsdag 1 augusti 2013

Den egna lilla viken

Även om vi nu under två veckor har njutit av salta bad och att vara ute vid kusten så är det inte heller så dumt att vara hemma i Hult. Bara tre kilometer från vårt hus har vi en fantastisk liten badstrand och möjlighet att bada i Kärnsjöns kalla vatten. Man skulle kunna säga att vår badsjö är karaktärsdanande! Det är en riktigt djup sjö vilket gör att den aldrig blir riktigt varm. Den här sommaren har det dock varit uppskattat eftersom ett dopp i sjön verkligen ger den svalka man önskar sig.


En bit från stranden finns möjlighet att parkera och vår snälla granne har ordnat en plats där bilar får ställa sig. Mycket positivt och gästvänligt att dela med sig av sin strand tycker jag. Vi är tacksamma för detta och hälsar glatt när vi passerar förbi.


Redan den där första gången i augusti 2004 när vi första gången tittade på huset i Hult hittade vi till vår badstrand. Där är andlöst vackert och jag tror att detta spelade in i köpet av huset. Minns hur jag tänkte att jag nog alltid skulle vara lycklig om jag fick bo i den här miljön. Alltid är jag givetvis inte lycklig, men lycklig är jag över livet i Hult.Det här är en utsikt som jag inte kan se mig mätt på. Stannar alltid en lång stund i backen och bara tittar på de vackra vyerna. Barnen dundrar ner för backen och undrar varför jag alltid måste stanna, varför kommer du aldrig? När man är barn är utsikten inte lika viktig som möjligheten till att få bada.


Det är en perfekt familjestrand på så vis att det är långgrunt och passar för små barn. Samtidigt så är det inte för långgrunt så de äldre barnen tröttnar.Härliga sommardagar spenderas vid vår badvik i Hult och när veckan vid kusten är över då är vi tillbaka där igen. Fördelen med att ha stranden så nära är att det hinns med annat på en dag än bara sol och bad.

10 kommentarer:

Emilia sa...

Vilka härliga bilder, ger verkligen "livet på landet-känsla". Underbart. :-)
Jag har precis börjat blogga, skulle du vilja kika in och säga vad du tycker? Det är så svårt att komma igång... och veta vad läsare gillar och inte.
Hmm. :-) Det är kreativitet och pyssel som står i centrum.

Choices By Annie sa...

Men så vackert, om jag inte redan hade blivit förälskad i ditt hult sedan innan så har jag garanterat blivit det nu. Förstår att du stannar upp och njuter av utsikten precis där på höjden, det hade jag också gjort. Tänk vilken underbar plats på jorden du bor på;)

Ha en härlig dag
Kram
Annie

Anonym sa...

Waoo...Underbart det ser ut i ditt Hult :)
Härligt att vara lycklig så/Soliga lyckliga kramar Annmi

Villa Freja sa...

Så underbart. Jag förstår att du alltid stannar till där och insuper allt det vackra. Kram.

Anna Svensson sa...

Oh så vackert!!! Så härligt att få bo på en sådan plats.
Kram

VisaLiza sa...

Ja livet på landet i Hult är verkligen härligt :) Ska titta in hos dig och se om jag har något att tillföra :) Liza

VisaLiza sa...

Säger som så många gånger förr att det är märkligt att inte alla bor i Hult när det är paradiset på jorden ;) Gott att du är tillbaka förresten. Har varit lite tomt utan dig! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med. Det är alltså inte så synd om mig som inte får bo vid havet trots allt! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Dessutom är det vackert året om. Tänk dig den utsikten fast en tidig vintermorgon med isen som ligger i viken. Det är nästan magiskt! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Jag håller med! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...