torsdag 1 augusti 2013

VisaLiza 3 år

Idag är det precis tre år sedan jag startade VisaLiza! Jag vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig att livet som bloggare skulle bli men jag kände starkt att jag hade något att säga och att jag ville ha möjlighet att skriva mer än vad jag gjorde. Något jag inte hade förväntat mig är hur mycket jag skulle lära mig genom att blogga. Det är verkligen fantastiskt roligt samtidigt som det är lärorikt och utvecklande. Utan bloggandet kan jag med säkerhet säga att jag inte hade drivit ett livsstilsmagasin på nätet. Även om jag alltid har haft drömmen om att driva en egen tidning så hade jag utan bloggens hjälp inte förstått att det faktiskt är möjligt. Genom att vara bloggare utmanar jag mig själv att lära mig nya saker. Hade ingen aning om att jag har ett passionerat intresse för fotografi. Visst har jag fotat tidigare men det var på ett annat sätt. Idag månar jag om att ta bilder som har något att säga precis som de ord jag skriver.

Genom bloggen blir det också tydligt hur mycket som händer här i Hult på ett år. Även om VisaLiza inte är en dagbok så blir det ju ändå ett slags tidsdokument över mitt liv. När jag startade upp bloggen var jag inne i en fas då jag målade alla möbler i Hult vita. Skulle gärna måla lite fler möbler här hemma men det var länge sedan jag hade tid att hålla i en pensel nu. Idag är det andra saker som upptar min tid vilket också påverkar innehållet på VisaLiza.

Med åren som har gått har jag också blivit modigare och vågar tycka mer. Kan ju låta lite märkligt att inte våga tycka på sin egen blogg. För mig var det dock viktigt att VisaLiza inte skulle vara en politisk blogg även fast jag själv är politiker. Fast det går ju inte riktigt att dela upp de olika viktiga delarna i sitt liv. Idag vågar jag plocka fram ämnen som kan vara svåra och lyfta fram hur jag ser på dem. Det finns oändligt många frågor som intresserar och berör och det känns verkligen bra att ha ett forum där jag kan skriva ner och sortera mina tankar. I tre år har bloggen varit en del av mitt liv och idag skulle det kännas konstigt att inte ha min blogg.


Måste ju säga några ord om bilden också. Det är något jag har lärt mig att man skall ha med bilder i sina inlägg om de skall bli lästa. Bilden måste inte ha något med texten att göra, bara genom att finnas där gör den texten mer intressant. Den här bilden har faktiskt en hel del med texten att göra eftersom den är tagen 1 augusti 2010, alltså dagen då jag startade VisaLiza. Minns vilket sjå jag hade att få våra fyra kattungar att sitta stilla tillsammans så jag kunde ta ett kort. Ett enda kort lyckades jag ta där alla satt stilla och nästan tittade in i kameran. Fast ett kort var allt som räckte och bara några minuter efter att jag lagt upp kattungarna på annons började människor att ringa. Kattungarna flyttade sedan till olika väderstreck till Göteborg, Tjörn, Kungshamn och Hedekas.

16 kommentarer:

Hannis sa...

Grattis i efterskott på bloggfödelsedagen=))
Visst är det roligt!
Utvecklande på många sätt och möjligheten att få kontakt med människor som man säker aldrig hade träffat annars.

Och jag dör sötdöden av kattungarna!
Himmel vad jag skulle vilja ha en katt.

Kram Hannis

Studio Livskraft sa...

Ett år har jag bloggat nu och visst är det utvecklande och lärorikt och framförallt kul :)
Kan dock själv tycka att jag ibland avsätter lite väl mycket tid till bloggen men som sagt det är ju så kul.

Grattis till din fina blogg och ett fortsatt lycka till!!

Choices By Annie sa...

Stora gratulationer till den stora dagen och jösses vilka söta små kissar. Förstår att det måste varit svårt att få dem att sitta stilla samtidigt, här misslyckas jag fatalt med att försöka få våra två busfrön på kort samtidigt.

Önskar dig en härlig årsdag
Kram
Annie

Christina sa...

Grattis på bloggfödelsedagen!
Kram Christina

Anonym sa...

**Grattis** till de 3 åren!
/Kram Annmi

Anna Margareta sa...

Grattis till väldens bästa VisaLiza!

Många kramar Anna

Pemsplatser sa...

Wow 3 år, Grattis! Det är en mysig blogg du har:) Kramar Emma

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med i allt du skriver. Du hör dessutom till en av alla de människor som jag är så tacksam över att ha fått kontakt med. Kattungar är verkligen farligt söta. Finns ju en anledning till att vi har fem katter i Hult ;) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Man riskerar lätt att fasta timme efter timme... men det är ju kul och det finns onekligen värre saker att spendera sin tid på. Liza

VisaLiza sa...

Inte är det lätt att få dem att fastna på kort. Året efter satte jag nästa kull på rad i bokhyllan och det fungerade lite bättre. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack, kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack! KRamar Liza

VisaLiza sa...

Kramar till världens bästa Anna :D

VisaLiza sa...

Tack :) Får säga det samma om din fina blogg. Kramar liza

Anna Svensson sa...

Jag har bara bloggat i åtta månader. Tycker det är jätteroligt med alla kontakter man får och all inspiration här finns. Är det många som läser ditt magasin? Det är mycket läsvärt där.
Jag är glad att jag fann din blogg.
Kram

VisaLiza sa...

Håller med om att det verkligen är roligt. Kul att du gillar vårt nätmagasin. Vi startade i november och växer varje månad vilket känns fantastiskt kul! Är också glad att du hittade min blogg så jag hittade till dig :D Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...