fredag 16 augusti 2013

Stockros och rosenstav

I Dublin har jag passat på att besöka vackra trädgårdar och njutit av mycket grönska och härliga blommor. Trädgården här hemma i Hult är dock inte så tokig den heller! Två favoriter i trädgården blommar just nu nämligen stockrosen och rosenstaven. Båda är nya för den här säsongen och jag måste säga att de verkligen pryder sin plats.


Stockrosorna blommar så överdådigt att de har fått bindas upp eftersom de inte klarar sin egen vikt. Varje blomma är som ett perfekt litet konstverk.


Två stockrosor har vi i trädgården och de lyser verkligen upp i allt det gröna. Egentligen skulle de kanske stå mot en vägg, men jag har valt att sätta mina i en plantering med rosenhallon som bakgrund.


Rosenstaven är jag särskilt glad över och älskar verkligen dess lila färg. Tycker om blommor med lite höjd eftersom det skapar spännande dynamik i planteringen. Planteringen som både rosenstav och stockrosor står i gjordes i slutet av förra trädgårdssäsongen och jag var orolig att den inte skulle bli bra. Att det skulle vara för glest mellan plantorna och helt enkelt inte bli fint. Jag hade inte behövt oroa mig. Får istället vara nöjd att jag inte satte plantorna tätare eftersom jag fått flytta plantor till andra planteringar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt vackra blommor & foto!
Önskar en trevlig Fredag/Kram Annmi

Anneli sa...

Så vackert med stockrosor.
Har varit en sväng nere på Österlen, och där fick jag se mig mätt på stockrosor kan jag säga.................åh vilka trädgårdar!

Ha en fin helg,
Kram Anneli

Dina söta kommentarer gör mig så glad ska du veta............

Villa Freja sa...

Underbara stockrosor. Det är ju en dröm att lyckas bra med dessa vackra blommor. Kram.

VisaLiza sa...

Visst är de vackra! Lätt att vara en bra fotograf när motivet är tacksamt! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Har aldrig varit på Österlen men hade gärna åkt dit. Har sett så många vackra bilder därifrån på olika bloggar nu i sommar. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Så vackra och faktiskt har det visat sig enkla. Får dock se om jag lyckas få dem att återvända nästa år. Kramar Liza

Hannis sa...

Vilken färgprakt!
Det gillar jag i en trädgård. Och att det blommar länge.
Fint!

Kram Hannis

VisaLiza sa...

Helt sanslöst tjusiga, tänker att det får bli fler av den varan :) Kramar liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...