fredag 30 augusti 2013

En dags semester

Egen tid tillsammans är något av en bristvara för maken och mig. Den här sommaren valde vi att vara lediga tillsammans med barnen hela sommarlovet. Det var tio helt fantastiska veckor och vi är båda nöjda med att ha haft den möjligheten. Däremot innebär all tid med familjen att vi inte riktigt haft tid att umgås med varandra. Att ses varje dag är inte samma sak som att umgås själva. Samtalen blir annorlunda när det är bara vi och ibland är det skönt att inte bara vara i sin föräldraroll.


Alltså bestämde vi oss för att idag skulle vi vara helt lediga och bara umgås med varandra. Trots att vädret var ostadigt valde i att åka ut till kusten och promenera. Det är onekligen något särskilt med de bohuslänska klipporna.


Överallt utmed kusten i norra Bohuslän finns spåren av stenhuggarindustrin. Det går liksom inte att missa ens om man skulle försöka. Det är lite märkligt med dessa av människan huggna stenar som har raka linjer i ett landskap där klipporna slipats till rundade former av vågor och vindar.


Allt som är rostigt tycker jag är vackert! Kan inte riktigt förklara varför, det bara är så helt enkelt.


När så regnet kom hittade vi oss en plats att äta god mat med utsikt över havet och regnet. Även om jag älskar kusten på sommaren när allt badar i sol så är det något särskilt med ett regnigt kustlandskap. Fiskgryta följt av rykande hett kaffe känns även det helt rätt när det regnar utanför.


Det är lätt hänt att man glömmer bort att prioritera tiden tillsammans. I vardagen finns det onekligen många måsten och många gånger känns livet som ett tusenbitarspussel där inga bitar tycks passa ihop. Det är då tror jag som man måste fundera över vilka av alla bitar som är de riktigt viktiga. Tid tillsammans är en viktig pusselbit till att livet skall fungera och kännas bra. Tror dessutom att om den biten prioriteras då funkar mycket av det andra av bara farten.

8 kommentarer:

Hannis sa...

Du, vad bra din man har skrivit om hasch!
Jag ska skicka länken till en vän till mig som jobbar med missbrukande ungdomar.

Härligt med egentid!
Och på en fin plats dessutom.

Kram Hannis

Anonym sa...

Så härlig dag & fina foto/Kramar Annmi

Anna Svensson sa...

Det där är vi väldigt dåliga på faktiskt. Vill bli bättre på det men det är väl först nu egentligen som jag känner att jag är redo för att lämna barnen en natt med svärföräldrarna. Frans har varit/är väldigt mammig men nu förstår han ju så mycket så jag tror han skulle fixa en natt utan mig ganska bra. Vi har inte lämnat dem en enda natt sedan Vera föddes. Men jag har faktiskt inte känt något behov av det heller. Förrän nu och nu tror jag vi är redo allihop....
Kram
//bara anna

Choices By Annie sa...

Härligt med egentid, här har vi bestämt att på vår 8-årsdagartillsammans-dag så ska svärmor ha barnen över natten och vi ska få ha en sovmorgon tillsammans. Ska bli härligt, fast jag vet hur det kommer sluta. Mannen kommer sova och jag kommer ligga vaken och vänta på att han ska vakna;) Men egentid blir det.

Kram
Annie

VisaLiza sa...

Kul att artikeln blev uppskattad, tycker också den var riktigt bra! Egen tid är verkligen helt nödvändigt om man skall orka vara en bra förälder. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack snälla :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Det tar nog lite tid innan man blir redo tror jag. Nu har ju vi fördelen att barnen går i skolan och vi jobbar hemifrån. På så vis kan vi styra våra egna tider och det är ju bra :) Tror det är viktigt att prioritera tiden med varandra så man orkar med vardagens alla måsten. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Hi hi, ja det är ju egen tid det också även om nog tanken var att ni skulle spendera den tillsammans :) Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...