fredag 7 februari 2014

Irländsk vår

Vid den här tiden förra året var jag och hälsade på min syster i Dublin. Då rådde råkall vinter hemma i Hult och det kändes helt magiskt att komma till Irland där våren redan hade anlänt.


Jag ägnade flera timmar en dag åt att promenera runt i parken St.Stephens Green och bara njuta av blommorna och grönskan. Där är verkligen helt fantastiskt hur livet återvänder varje år. Fast förra året var jag nära att misströsta så länge som det dröjde innan vi hade vår och värme. Har nog aldrig fotograferat så många vårblommor som i Dublin i februari förra året. I mitt tycke borde det alltid vara vår i början av februari!


Fast den den sena våren kompenserades med en ljuvlig sommar och en ovanligt mild och lång höst. Egentligen finns det inte så mycket att klaga på när det gäller den här vintern. Den har hittills varken varit särskilt lång eller kall men jag kan ändå inte låta bli. Vinter och kyla är inte min melodi. Tänker att jag skulle egentligen bo på Irland eller i Storbritannien där de redan nu får njuta av våren.


I år blir det inte någon Irländsk vår att njuta av eftersom min syster numera bor i Örebro. Irland finns förvisso kvar men nu finns andra destinationer på önskekartan och vi får se vart det bär iväg nästa gång.

3 kommentarer:

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag vill verkligen ha vår nu. Som du säger, mycket brukar lätta då.
kramar

Bakom dörr nr. 11 sa...

Japp, jag håller med, vår i februari det vill vi ha :)

Trevlig helg till dig.
Kram Pia

Anonym sa...

Underbart... Så vackert <3

/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...