söndag 16 februari 2014

Egen tid

Helgen har tillbringats på kurs i Stockholm och med mig hem har jag ett huvud fyllt med tankar. Kursens budskap har varit viktigt och det gäller nu att förvalta den nyförvärvade kunskapen väl. Det var ett kärt återseende av staden Stockholm. Tänk så ofta jag var där förr för länge sedan. Då när jag åkte till Stockholm tyckte jag att tågresan dit var vansinnigt långtråkig och aldrig ville ta slut. Märker att jag nog utvecklat lite mer tålamod med åren. Kanske kommer vishet med högre ålder? Fast sedan är det också en annan fas i livet. Idag blir inte resan till ett tråkigt måste för att transportera mig mellan punkt A och punkt B. Idag ser jag istället tågresan som en stunds avkoppling och en möjlighet att få lite egen tid då jag kan göra vad jag vill. Alltså har jag läst bloggar, trädgårdstidning och bok samt tittat på den brittiska serien Land girls. Otroligt bra produktion och fantastiskt vackra kläder och miljöer. På vägen hem stämde jag träff med två andra kursdeltagare i bistron och fick således även lite utrymme att vara social.

Att ha en lite längre restid mellan en kurs och hemmet är egentligen bra eftersom en då hinner att processa alla intryck och dessutom ställa om från ett läge till ett annat. Hur intressant det än har varit att vara iväg är det dock ljuvligt att åter vara hemma och krypa ner i min egen säng. Förvisso är jag på språng igen redan imorgon men innan dess skall jag njuta av att vara hemma!

4 kommentarer:

Hannis sa...

När jag åker tåg längre sträckor så njuter jag. Just det där att bara luta sig tillbaka och försvinna i en bok, eller bloggar.

Låter som en bra kurs!
Blev nyfiken.

Kram Hannis

Decdia sa...

Borta bra men hemma bäst!
Jag gillar att vara på resa men inte resande fot, hihi. Jag är sån som lätt hade zappat mig till destinationen om det hade gått. :)

Christina sa...

Låter himla trevligt att läsa bloggar, tidningar och dylikt på tågresa. Och vad roligt att gå kurs dessutom. Fin bild på dig.

Ha det fint! Christina

Bakom dörr nr. 11 sa...

Jag hör till dom som inte gillar att åka tåg, blir lätt åksjuk.

Kul att gå på kurs.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...